Umjesto Porschea Španjolac za 100.000 funti kupio - kravu!

UMJESTO skupocjenog najnovijeg Porschea, jedan španjolski farmer je na britanskoj aukciji za rekordnu sumu od 100.000 funti (oko 810.000 kuna) kupio – kravu!

Kako prenosi britanski Telegraph, Španjolac je bez puno razmišljanja platio iskličnu cijenu za petomjesečnu crno-bijelu junicu pasmine Holstein, što je rekordna cijena koju je jedna mliječna krava postigla na poljoprivrednoj aukciji.

Podaci koji su prilikom aukcije izneseni dokazuju da je španjolski farmer imao i te kakvu računicu da umjesto skupocjenog automobila u svoju ergelu uvede kravu. Junica imenom Willsbro Emilyann predstavljena je kao grlo s najkvalitetnijim genetskim materijalom u Europi, koja će tijekom života uz pomoć umjetnog osjemenjivanja dati oko 50 teladi vrhunske kvalitete, a procjenjuje se da će godišnje davati oko 15.000 litara mlijeka, što je dvostruko više od prosjeka u kojem se kreću krave u Velikoj Britaniji.

Junica je uzgojena na jednoj britanskoj farmi, a nastala in vitro, odnosno umjetnom oplodnjom jajne stanice koja je potom umetnuta u maternicu krave, a njezina je majka, također vrhunskog genetskog podrijetla, procijenjena na 400.000 funti (3,2 milijuna kuna).

Pročitajte više