"Umjesto zbogom, doviđenja": 2020. godina za Larryja Kinga bila je posebno teška

Foto: ©2021 Casey Rodgers/Invision for Larry King Cardiac Foundation (LKCF) and Quest Diagnostics (NYSE: DGX)/Guliver/AP Images/

LEGENDARNI američki voditelj Larry King preminuo je s 87 godina.

Svjetsku slavu stekao je na CNN-u kao voditelj popularnog talk showa Larry King Live koji se emitirao od 1985. do 2010. godine. Tijekom karijere objavio je nevjerojatnih 60 tisuća intervjua.

U posljednjoj emisiji od gledatelja se oprostio rečenicom: "Umjesto zbogom, doviđenja!"

Zaštitni znak u eteru bili su mu tregeri.

Rođen je kao Lawrence Zeiger 19. studenoga 1933. u Brooklynu u New Yorku. Rano u karijeri počeo je koristiti ime Larry King. 

Kingova karijera započela je na lokalnom radiju u Miamiju 1957. godine gdje je radio kao voditelj talk showa i DJ. Njegova strast za slobodnim intervjuima mogla se uočiti još 1958. godine kada je vodio program razgovora na licu mjesta iz jednog restorana, gdje je doslovno razgovarao s bilo kim tko bi ušao u restoran.

Borio se s rakom pluća, bolovao od dijabetesa tipa 2, preživio višestruki srčani udar i podvrgnut je četverostrukoj operaciji bypassa.

1988. godine osnovao je zakladu Larry King (LKCF) koja pomaže u liječenju ljudi koji inače ne bi mogli dobiti odgovarajuću skrb zbog financijskih problema ili problema s osiguranjem. 

Niz tragedija

Prošla godina za Kinga je bila posebno teška. 2020. godine izgubio je dvoje od petero djece u razmaku od samo tri tjedna. Njegov sin Andy iznenada je preminuo 28. srpnja u dobi od 65 godina od srčanog udara. Ožalošćeni otac se još nije stigao oporaviti od tog udarca kad je ove srijede preminula i njegova kći Chaia (52) izgubivši bitku s rakom pluća. 

King se tad još uvijek oporavljao od srčanog udara koji je doživio 2019. godine pa je sprovodu svog sina, koji se održao na Floridi, prisustvovao putem videopoziva. 

"S tugom i slomljenim srcem potvrđujem nedavni gubitak svoje dvoje djece, Andyja Kinga i Chaije King. Oboje su bili dobre duše i veoma će mi nedostajati", napisao je King nakon tog teškog perioda na svom Facebook profilu.

Bio je hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom

Vijest o smrti legendarnog voditelja na Twitteru je objavio njegov produkcijski studio Ora Media. 

"U dubokoj tuzi Ora Media objavljuje da je preminuo naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King. Preminuo je jutros u 88. godini u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu", stoji u izjavi.

U objavi Ora Medije ne navodi se uzrok smrti legendarnog voditelja, ali CNN je 3. siječnja objavio da je King bio hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom.

Pročitajte više