Umrla Christine McVie, pjevačica koja stoji iza najvećih hitova Fleetwood Maca

Foto: EPA

PREMINULA je glazbenica Christine McVie, dugogodišnja članica benda Fleetwood Mac, javlja Guardian. Imala je 79 godina.

Vijest o smrti potvrdila je njezina obitelj.

"U ime obitelji Christine McVie, teška srca vas obavještavamo o njezinoj smrti. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima", stoji u njihovoj izjavi. Dodali su da je preminula jutros u bolnici nakon kratke bolesti.

Napisala je neke od najpoznatijih pjesama benda, poput Little Lies, Everywhere, Don‘t Stop, Say You Love Me i Songbird. McVie se bendu pridružila 1971. godine pa ga napustila nakon 28 godina, da bi se u Fleetwood Mac opet vratila 2014. godine. Bila je klavijaturistica i pjevačica.

Od 1968. do 1976. godine bila je udana za basista Fleetwood Maca Johna McViea.

"Bila je jedinstvena i talentirana"

Britansko-američki rock sastav, osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ih čini jednom od najuspješnijih grupa svih vremena. Fleetwood Mac je jedan od najpoznatijih rock bendova 1970-ih i 80-ih, koji su činili Mick Fleetwood, Christine i John McVie, kao i Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.

Članovi benda Christinu su opisali kao "jedinstvenu, posebnu i talentiranu izvan svih granica".

"Bila je najbolja glazbenica koju smo mogli imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju smo mogli imati u životu. Bili smo tako sretni što je s nama. Jako smo je cijenili i zahvalni smo joj na nevjerojatnim uspomenama. Jako će nam nedostajati", poručili su.

Osim dvije Grammy nagrade, godine 2006. Christine je dobila BASCA (British Academy of Songwriters, Composers and Authors) Gold Badge Award, a 2014. dobila je nagradu Ivor Novello za životno djelo. Osim toga, dobitnica je i nagrade Trailblazer koja joj je dodijeljena na dodjeli nagrada UK Americana 2021.

Pročitajte više