Umrla je majka Lindsey Vonn

Foto: Instagram

PREMINULA je majka skijaške legende Lindsey Vonn, Lindy Lund. Umrla je godinu dana nakon što joj je dijagnosticiran ALS (amiotrofična lateralna skleroza).

"Moja slatka majka Lindy izgubila je bitku s ALS-om. Preminula je mirno dok sam je držala za ruku, točno godinu dana od dijagnoze. Jako sam zahvalna na svakom trenutku koji sam imala s njom, ali sam i zahvalna što više ne pati i što je u miru. Bila je blještavo svjetlo koje nikada neće izblijediti i zauvijek ću biti inspirirana njome", napisala je Lindsey na Instagramu uz niz fotografija sa svojom majkom.

Zamolila je pratitelje da podrže udruge koje prikupljaju sredstva za borbu protiv ALS-a. Lindsey, koja je napisala memoare, prisjetila se i što je u njima napisala za svoju majku.

U memoarima pisala o svojoj majci

"Ova je knjiga posvećena mojoj majci. Ona je moje nadahnuće ne zbog onoga što je učinila za moju skijašku karijeru, već zbog toga što me njezina trajna pozitivnost oblikovala u osobu kakva jesam i izvan staza. Za svaku nedaću s kojom sam se suočila, u njoj sam nalazila perspektivu i inspiraciju. Mnoge poteškoće u njezinom životu samo su je učinile jačom, ljubaznijom i skromnijom.

Ta vrsta odlučnosti je ono što me oblikovalo od malena, znala ja to tada ili ne, sada znam. Mama, nadam se da ću jednog dana biti čvrsta kao ti. Nadam se da ću svakom danu pristupiti s toliko energije i optimizma kao ti. Nadam se da ću jednog dana odgojiti svoju djecu da budu nevjerojatni poput tebe. Volim te", napisala je Lindsey u knjizi.

Pročitajte više