Umrla jedna od najprodavanijih autorica svih vremena i ikona self-help pokreta

Foto: Facebook

LOUISE HAY, jedna od ikona self-help pokreta i jedna od najprodavanijih autorica svih vremena umrla je danas u 90. godini života, javljaju američki mediji. Vijest o njezinoj smrti potvrđena je na njezinoj službenoj Facebook stranici, gdje se navodi da je Hay umrla prirodnom smrću okružena svojim najmilijima.

Louise Hay postala je ikona pokreta samopomoći, nakon što je počela širiti svoju filozofiju da način razmišljanja oblikuje naš svijet. Nakon što joj je dijagnosticiran rak grlića maternice, Hay je zaključila da je to posljedica zamjeranja očuhu i majci zbog zlostavljanja u djetinjstvu te je odbila liječenje. Posvetila se zdravoj prehrani, afirmacijama, vizualizaciji, opraštanju i otpuštanju zamjerki te je potpuno preuzela odgovornost za vlastiti život. Nakon šest mjeseci liječnici su je obavijestili da je rak nestao.

Do samog kraja pisala je i držala predavanja koja su pomogla milijunima ljudi u životnim problemima. Za života je napisala 17 knjiga o životu i samopomoći koje su imale milijunsku nakladu.

Pročitajte više