Umrla Nury Flores, zvijezda telenovele Kasandra

Foto: Press

VENECUELANSKA glumica Nury Flores umrla je u dobi od 80 godina. Nury je izgubila bitku s rakom s kojim se godinama borila. Novinarka Carmela Longo rekla je da se glumica borila s rakom koji je metastazirao, a tu je informaciju potvrdila u Nuryjina kći Patricia Noguera. 

Bila je zvijezda mnogih telenovela, a mnogi je pamte po ulozi u telenoveli Kasandra snimanu 1992. i 1993. godine. Glumila je Herminiju Arochu, negativku koja se borila da glavna junakinja, koju je tumačila Coraima Torres, ne dobije obiteljsko nasljeđe. Ta je serija postigla veliki uspjeh u cijelom svijetu te je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji TV proizvod na španjolskom jeziku. 

Nury je glumačku karijeru započela 1959. godine. Ostvarila je zapažene uloge u serijama Estefanía, Sobarica i senator, Anđeo osvete, La senorita Elena, Valeria i mnogim drugim telenovelama. 

Osim što je glumila, Nury Flores bavila se umjetnošću od tinejdžerskih dana te je radila kao model. Prije više desetljeća prijavila se na izbor za Miss Venezuele, ali je odustala od natjecanja dan prije. 

Pročitajte više