Umrla stjuardesa s najdužim stažem na svijetu. Na nebu je provela 70 godina života

Foto: Profimedia

Stjuardesa s najdužim stažem Bette Nash, koja je provela gotovo 70 godina u zraku – i ima Guinnessov svjetski rekord koji to dokazuje – umrla je, objavila je njezina zrakoplovna kompanija. Imala je 88 godina. Izgubila je borbu s rakom dojke, izvijestio je ABC News.

"Bette je bila legenda u Americi i cijeloj industriji, inspirirala je generacije stjuardesa. Leti visoko, Bette. Nedostajat ćeš nam", objavio je American Airlines u na društvenim mrežama. Ona je još uvijek bila zaposlena u trenutku smrti, otkrio je glasnogovornik tvrtke.

Guinness ju je 2022. okrunio za stjuardesu s najdužim stažem na svijetu, titulu koju još uvijek drži. Za CNN je 2016. rekla da je odmah nakon svoje prve vožnje avionom sa 16 godina znala što želi raditi u životu. Posluživala je mnoge slavne osobe, uključujući Jackie Kennedy.

"Svatko želi malo ljubavi"

Prisjetila se kako je jednom pomogla čovjeku s invaliditetom prije donošenja zakona za osobe s invaliditetom u SAD-u. Čovjeka su ostavili na vratima, ali ona ga nije htjela napustiti, rekla je za The Points Guy 2019.

Nash ga je posjela na sjedalo i čak ga je nahranila jer nije mogao koristiti ruke. "Volim svoj narod. Poznajem svoje putnike. Znam što žele. Zrakoplovna kompanija smatra da su imena važna, ali ja mislim da su potrebe ljudi vrlo važne. Svatko želi malo ljubavi", opisala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.