Umro redatelj (53) koji je 30 dana jeo samo hranu iz McDonald'sa i o tome snimio film

Foto: Profimedia

Umro je Morgan Spurlock, redatelj, bivši voditelj na CNN-u i autor dokumentarca Super Size Me o McDonald'su zbog kojeg je bio nominiran za Oscara.

52-godišnji Spurlock preminuo je u New Yorku, okružen obitelji i prijateljima, objavljeno je u obiteljskom priopćenju. Spurlock je preminuo nakon borbe s rakom. 

Super Size Me

Spurlockova redateljska karijera bila je poprilično raznolika. Ipak, najpoznatiji je bio po Super Size Me, kojim je 2004. potaknuo raspravu o odnosu Amerike prema fast foodu. Za potrebe filma je 30 dana jeo samo hranu iz McDonald'sa kako bi se što realnije približio prehrambenim navikama prosječnog Amerikanca. Tvrdio je da se tijekom tog perioda udebljao 15 kilograma te da je obolio od depresije.

Snimio je i satirični dokumentarac o potrazi za Osamom bin Ladenom, režirao koncertni film benda One Direction te snimio film o Homeru Simpsonu i bejzbolu. Nekoliko je godina bio voditelj CNN-ovog serijala Morgan Spurlock Inside Man.

"Ja sam dio problema"

2017. godine priznao je da je seksualno uznemiravao žene. 

Kako je tad rekao, htio je biti iskren o svojoj prošlosti pa je, umjesto da čeka da ga netko optuži, sam odlučio progovoriti o svom neprihvatljivom ponašanju u prošlosti. Na svom blogu napisao je da je on bio dio problema.

"Dok sjedim i gledam kako padaju junak za junakom, muškarac za muškarcem zbog toga kako su se ponašali u prošlosti, ne pitam se tko je sljedeći, nego kad će doći po mene", napisao je.

Pročitajte više