Unatoč 50 hitova i 33 godine karijere, UB40 proglasili bankrot



NEKADAŠNJI miljenici glazbenih ljestvica, reggae grupa UB40 ovog tjedna proglasili su bankrot. Naime, tijekom 33-godišnje karijere grupa je imala oko 50 hitova na raznim glazbenim ljestvicama, a danas se nema iz čega financirati. Porezni službenici sada će zaplijeniti svu imovinu članova grupe kako bi mogli naplatiti dugovanje Velikoj Britaniji.

Sud u Birminghamu presudio je u korist porezne službe i proglasio bankrot same grupe, a kasnije su i likvidatorima dali zeleno svijetlo da dugovanje naplate raspordajom imovine benda, a to čak uključuje i autorska prava na pjesmu "Red Red Wine". Dečki duguju još 57.000 funti, a svoj posljednji nastup imali su na istom mjestu gdje su 1978. godine imali svoj prvi nastup, u klubu "Hare and Hounds" u Birminghamu.



Problemi grupe krenuli su kada su promijenili menadžment prije nekoliko godina, a zbog financijskih zavrzlama grupu je 2008. godine napustio čak i njihov osnivač, Ali Campbell. "Ironično je da su proglasili bankrot isti tjedan kada su slavili svoju prvu gažu", izjavio je Ali medijima.

Iako su proglasili bankrot, grupa će snimiti do kraja album u Redditchu. Dečki su tijekom kolovoza ove godine nastupili i u Hrvatskoj, točnije u Zadru gdje su oduševili publiku svojim zvukom.

Pročitajte više