Unuka Kemala Montena prozvala bračni par Jusić: "Koristite ime moga djeda za samopromociju"

Screenshot: Youtube/Facebook

JEDNA od najpoznatijih glazbenih legendi Bosne i Hercegovine Kemal Monteno preminuo je prije gotovo tri godine, a njega unuka nedavno je optužila Paulu i Đelu Jusića Jr. da su osnivanjem Udruge Kemal Monteno iskoristili smrt njena djeda za samopromociju.

Lora Monteno je u sarkastičnom tonu putem Facebook statusa javno prozvala Jusiće zbog toga.

"Osnovali ste Udrugu Kemal Monteno s ciljem zaštite lika i djela Kemala Montena dok već skoro godinu dana gledam kako zloupotrebljavate isti taj lik i djelo, ali opet kako da vam zamjerim kad ste toliko toga učinili gdje bi mi bili da nije vas. Što se tiče vaših troškova oko osnivanja udruge jel vam neko rekao da si ne uzmete te silne pare koje ste nesebično potrošili? Jesmo li mi vas zvali i molili da osnujete udrugu?

Izvinjavamo se sto pare od koncerta nisu otišle vama i što smo se zbunili svi i greškom koncert nazvali 'Kemo i prijatelji', naziv je bio 'Paula, Djelo i njihovi prijatelji'. Još lijepih momenata desilo se upravo radi vas, naime na drugom koncertu osnovanom od strane udruge vi ste uspjeli izmoliti i gradonačelnika Zagreba, gospodina Milana Bandića, da mojoj baki Branki uruči cvijeće. Kako ste ga uspjeli nagovoriti još uvijek ne mogu da shvati, mislim da je to uradio samo radi vas jer kao i mnogi ostali on nije poznavao Kemu.

Rekli ste nam da jako puno izvođača ima ružno mišljenje o nama i da su vama lično rekli da oni dolaze na koncert radi vas, radi Paule i Djele, ne radi Keme nego radi vas dobri ljudi! Dvije godine nagovaranja da radite koncert u Sarajevu nije bilo dovoljno jer mi zlobnici to nismo htjeli, a vi ste trpjeli veliki pritisak novinara medija televizije, svi su vas zvali i pitali zašto ne Sarajevo, zašto opet Zagreb... Ma nije vam bilo lako mora se priznati", napisala je Lora između ostalog.

U daljnjem je tekstu objasnila da se, što se njegove obitelji i iskrenih obožavatelja tiče, koncerti ne moraju ni održavati.

"Ne trebaju mi ni spomenici ni parkovi i baš ništa, iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Tko voli Kemu i tko hoće ga se hoće sjetiti, sjetit će ga se i sam u svojoj kući uz pjesmu.

Nama ne trebaju nikakvi koncerti da ga čuvamo od zaborava, ne treba mi ništa jer je u mojim mislima svake sekunde svakog dana i nemate pravo provokatorskim ponašanjem dirati moju uspomenu na njega.

Hvala vam za uložen trud za koncerte, ali stid da vas bude za cilj s kojim ste sve uradili i cime se sve služite", zaključila je ona.

Njeni su je prijatelji na Facebooku podržali u komentarima, a mnogi su joj čestitali na onome što je rekla.

"Niko ne može ukaljati ime Kemino samo tim pokušajem sam sebi stavlja ljagu za sva vremena i nikad neće takvi imati mjesta u našem Sarajevu", napisala je jedna obožavateljica preminulog pjevača.

"Mislim da su Paula i Đelo imali dobru namjeru i stvarno su uložili veliki trud u koncerte. Koncerti sjećanja na Kemu u Zagrebu su bili predivni i žao mi je da se ta priča završava i da se ovako javno i na ružan način svađate. Iz poštovanja prema njemu mogli ste sukobe rješavati privatno. Tužno. Kemo bi bio jako tužan da ovo sve čita", ipak su ukazali neki.

Jusići su putem Facebook stranice Udruge Kemal Monteno odlučili odgovoriti na ove optužbe.

Istaknuli su da su svemu pristupili iz osjećaja prijateljske dužnosti prema pokojnom pjevaču i da ih medijska promocija nije zanimala.

"Kad se dogodilo što se dogodilo, kad nas je Kemica napustio, bili smo uz njegovu obitelj od prvog trena. I ljudski, i prijateljski, i moralno. I puno toga učinili, ali neka to ostane tamo gdje treba, nama ne treba javno isticati takve stvari. Kako bismo ih zaštitili kao obitelj, sugerirali smo im da se osnuje Udruga s Keminim imenom, da se njeguje uspomena na njega i da se svima pokaže koliko je veliki glazbeni opus ostavio", napisali su.

U podužem statusu objasnili su svoje viđenje situacije, te opisali kako je nastala Udruga za koju su se, tvrde, nadali da će prerasti u fondaciju za stipendiranje mladih umjetnika.

"Svatko neka svoju savjest sam nosi. Đelo i ja smo u tu priču ušli čista obraza i mirne duše i tako će ostati. Kemica bi bio ponosan. I nećemo se prepucavati po novinama. Nisam ni ljuta, ni bijesna. Onaj tko mi priča iza leđa, s razlogom je iza leđa. Ali sam tužna, jako tužna zato što Kemicu ovako ružno razvlači njegova vlastita obitelj", zaključili su.  

Pročitajte više