Uoči 16. godišnjice smrti Toše Proeskog fanovi pripremili događanja njemu u čast

Foto: Hit Records

U PONEDJELJAK, 16. listopada obilježava se 16 dugih godina otkako nas je napustio Toše Proeski koji je svojim glazbenim djelima ostavio neizbrisiv trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni štovatelji, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. 

Za Tošu su za života, a i danas, mnogi imali smo riječi hvale. Njegove riječi: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", ostat će zauvijek urezane u pamćenju svih koji su ga osobno poznavali te brojnih obožavatelja koji su ga zavoljeli kroz glazbu.

Tradicionalno, fanovi su i ove godine uoči obljetnice pripremili brojna događanja u spomen na Tošu pa će tako biti održana misa u nedjelju 15. listopada u 10 sati u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi u Zagrebu, Nova cesta 178.

Jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji će i ovoga puta trčati od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Memorijalni maraton krenut će u subotu 14. listopada u 17 sati, ispred Elektrotehničke škole u Novoj Gradiški.

I danas, šesnaest dugih godina kasnije, Tošine riječi "Ve Sakam Site" (Sve vas volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije. 

Pročitajte više