Upamtite ovaj datum: 22. kolovoza - dan kad Amerikanke svijetu pokazuju svoje gole grudi

POZNATO je da se diljem svijeta tijekom godine obilježavaju dani koječega, ali znate li što Amerikanci obilježavaju 22. kolovoza? Dobro upamtite taj datum, jer to je dan kad Amerikanke, u znak borbe za ravnopravnost spolova, svijetu pokazuju svoje gole grudi.

Američka organizacija "Go Topless" već godinama organizira prosvjede za ravnopravnost spolova diljem SAD-a. Na svojim stranicama navode kako "žene imaju jednako konstitucionalno pravo u javnosti biti obnaženih prsa kao i muškarci". "Sve dok je muškarcima toples dozvoljen, prema ustavu isto pravo treba imati i svaka žena ili i muškarci trebaju biti prisiljeni nositi nešto na svojim prsima", navode osnivači organizacije te pozivaju sve istomišljenice da im se u toples izdanju pridruže na velikom prosvjedu koji će se ove godine 22. kolovoza održavati diljem SAD-a.

"Pomažemo ženama da percipiraju svoje grudi kao plemeniti i prirodan dio svog tijela, kojeg se ne treba sramiti pred javnošću, jednako kao što se ne srame svojih ruku, nogu ili stopala. Muškarcima pomažemo razlučiti golotinju od seksualnosti. Kad vide toples, moraju se naučiti kontrolirati jednako kao što se kontroliraju kad vide ženu u minici ili duboki dekolte. Slušanje razuma umjesto hormona vodi ka mirnom društvu punom poštovanja, slobode i ljepote", poručuju iz spomenute organizacije.

Pročitajte više