VIDEO Klaunovi kojih se ne treba bojati: Oni donose radost u bolnice i vraćaju osmjehe na lica

Foto: Index / Video: Dario Dalmacija

BOLNICE ipak nisu najstrašnija mjesta na svijetu i to zahvaljujući Klaunovidoktorima, koje smo posjetili na radnom zadatku. U Crvenim nosovima, udruzi koja pruža psihosocijalnu pomoć ljudima koji su bolesni, djeluje 20 umjetnika koji su posebno educirani za rad u zdravstvenim ustanovama. Iako nisu liječnici, oni liječe - smijehom i pozitivnom energijom.

Klaunovidoktori zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba redovno posjećuju dječje odjele sedam bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb Rebro, KBC Zagreb Šalata, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za tumore, Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku, KBC Osijek, KBC Split i Opću bolnicu Zadar. Od siječnja 2016. počinjemo redovite posjete djeci na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.
 

 
Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi  u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.
 
Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre.
 
"Imam curicu od 2 godine kojoj je kao bebi operirano srce i dok smo boravili na Rebru na dječjoj kardiologiji, susreli smo s predivnim klaunovimadoktorima, najvažnijim doktorima poslije onih koji spašavaju živote", rekla ja mama malene Mie kojoj su klaunovi olakšali život.
 
Priča o Klaunovidoktorima dokaz je da u svakoj životnoj situaciji postoje ljudi koji će pružiti ruku i razvući osmjeh na lice, a za nagradu dobiti samo sreću onoga kome su uspjeli popraviti tmuran dan.
 

Pročitajte više