Pao na testu: Krenuo je na razgovor za posao i uprskao intervju čim je ušao u zgradu

Screenshot: YouTube

ZAMISLITE da ste toliko loši na razgovoru za posao da vas odbiju prije nego što prođete recepciju. Možete imati sve kvalifikacije i vještine, ali ako ne ostavite dobar prvi dojam, mogli biste biti vani jednako brzo kao što ste i ušli.

Uprskao intervju u prvih pet minuta

Upravo to se dogodilo jednom tipu koji je pao na prvoj prepreci, lukavom triku kojim se poslužio njegov nesuđeni poslodavac, a njegovu priču podijelio je zaposlenik te tvrtke na forumu Reddit Life Pro Tips.

"Danas je kandidat uprskao svoj intervju u prvih pet minuta nakon što je ušao u zgradu", napisao je zaposlenik, objasnivši što se dogodilo.

Trik s recepcionerkom

"Ponašao se omalovažavajuće prema recepcionerki. Ona ga je pozdravila, a on je jedva uspostavio kontakt očima. Pokušala ga je uključiti u razgovor. Opet, bez kontakta očima, bez interesa da razgovara s njom", napisao je.

 

Ono što kandidat nije shvatio je da je recepcionerka zapravo menadžerica za zapošljavanje.

"Intervju je gotov"

"Pozvala ga je u konferencijsku sobu i objasnila mu kako je svaka osoba u našem timu vrijedna poštovanja", dodao je, objašnjavajući kako je zbog njegove interakcije s "recepcionerkom" menadžerica smatrala kako se neće dobro uklopiti u radni tim.

"Hvala vam na vašem vremenu, ali intervju je gotov", završila je razgovor. Dakle, sljedeći put kad krenete na razgovor za posao, prisjetite se ove priče i budite ljubazni prema svima u zgradi.

Pročitajte više