Uskoro kreće Dalmacija Wine Expo, krajem tjedna zatvaraju se prijave za sudjelovanje

ORGANIZATORI vodećeg enogastro festivala Dalmacije, Dalmacija Wine Expa, pozivaju vinare, uljare i proizvođače delicija da za sudjelovanje na festivalu apliciraju do kraja tjedna, kada se zatvaraju prijave. Dalmacija Wine Expo će 29. i 30. travnja u Makarskoj okupiti vodeće enogastro izlagače iz svih dijelova Hrvatske, a festival će upotpuniti i niz popratnih događanja. Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića. Predsjednik je pokroviteljstvo Dalmacija Wine Expu dodijelio na temelju njegove važnosti i razvojnog potencijala za Grad Makarsku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

„Pozdravljam napore organizatora koji su svojom predanošću i trudom uspjeli realizirati značajnu enogastronomsku manifestaciju, čime se promoviraju tradicionalni hrvatski proizvodi te upotpunjava turistička ponuda. Vjerujem kako će ovaj projekt, pokrenut od grupe entuzijasta, uspjeti zadržati potrebnu razinu i kvalitetu, te se profilirati u nezobiliaznu tradicionalnu svečanost“, izjavio je predsjednik u pismu potpore.

Aplikacije za sudjelovanje na festivalu zaprima Elvira Belović putem telefona 099 702 59489 ili e-mail adresa elvira@vinart.hr i wineexpocroatia@gmail.com. Organizatori su predvidjeli nekoliko načina sudjelovanja na festivalu. Primjerice, vinarima se nude četiri paketa, u kojima broj dopuštenih butelja za izložbu varira od pet do 60. Pune informacije o paketima dostupne su na web stranici www.dalmacijawineexpo.com.

Temeljem prošlogodišnjeg interesa, organizatori predviđaju da će sajam okupiti više od 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja, stotinu predstavnika vrhunskih restorana i hotela, hrvatske top kuhare, uglednike poslovne, političke i kulturne scene te, općenito, ljubitelje gastronomije. Misija organizatora sajma - tima mladih, obrazovanih i stručnih ljudi - oblikovati je vinsku scenu, dok im je vizija postati nezaobilaznim mjestom istinskih ljubitelja vina i hrane.

Pročitajte više