Usporedili države s likovima iz Igre prijestolja, Hrvati bi se mogli razočarati

Foto: Press

DOK nestrpljivo iščekuju posljednje epizode serije Igre prijestolja, fanovi se zabavljaju smišljajući razne teorije o još neodgovorenim pitanjima iz serije, ali i drugim poveznicama, pa su tako na stranici Winteriscoming odlučili povezati 50 likova iz Igre prijestolja s 50 europskih zemalja. 

Jasno je da bi svaka zemlja voljela dobiti nekog od glavnih likova, pa su tako Gruzijci vjerojatno oduševljeni što je njihovim predstavnikom proglašen moćni khal Drogo, a naši susjedi Srbi mogu se pohvaliti usporedbom s Aryom Stark, trenutno jednom od najvažnijih likova u seriji. Hrvatsku su usporedili sa sporednim likom, Ellariom Sand. 

Ako ste je već pomalo zaboravili, to je opravdano budući da Ellariju, ljubavnicu dornskog princa Oberyna Martella, nismo baš puno viđali u seriji. No iako se pojavila u samo nekoliko epizoda, ostavila je veliki trag u radnji serije. Nakon što su joj ubili ljubavnika, Ellaria se Lannisterima krvavo osvetila ubivši Cerseinu kćer Myrcellu, no zbog toga je i platila glavom. 

Hrvatsku se zbog tople klime i brojnih mjesta za zabavu povezalo s uzbudljivom Ellarijom, ali također i zbog brutalne prošlosti i Domovinskog rata. 

"Na neki način ona se, kao i Hrvatska, borila za svoju nezavisnost i, kad joj nije odgovaralo kako je politika tretira, uzela je stvar u svoje ruke. Za razliku od Hrvatske, Ellaria u svojoj nezavisnosti nije uživala baš dugo", zaključuju. 

Srbiju su povezali s Aryom Stark, a bizarna poveznica je slavni tenisač Novak Đoković, čija se spretnost s reketom, kako pišu, može usporediti s Aryinom spretnošću s mačem. 

Crna Gora dobila je brutalnog i pohlepnog plaćenika Bronna kojeg su usporedili s bandom Pink Panther čiji članovi uglavnom potječu iz Crne Gore. 

Sloveniju su usporedili s beznadno zaljubljenim Jorahom Mormontom koji je sve spreman učiniti za svoju kraljicu, a za poveznicu je zaslužan grad Ljubljana koji ih je asocirao na ljubav. 

Bosna i Hercegovina uspoređena je s Theonom Greyjoyem koji je, kao i BIH, oblikovan ratnim stradanjem, dok je Makedonija zbog svojih podvodnih špilja i brojnih jezera povezana s bivšim krijumčarem Davosom Seaworthom. 

Pročitajte više