Ustaški portal pizdi oko slovenskih piva s petokrakom

Foto: Twitter

U TEKSTU pod naslovom "Hrvati pozivaju na bojkot Lidla jer nudi pivo 'Tito' i 'Jovanka' tvrtke 'Komunjara'" ustaški portal Maxportal piše da se društvenim mrežama u Hrvatskoj širi poziv Hrvatima da ne kupuju u Lidlu jer je na police slovenskih poslovnica lansirao spomenute pive, nigdje ne pokazujući primjer tog poziva niti otkrivajući tko ga širi i zašto. Štoviše, jedina objava koju su umetnuli u tekst nema veze s tim pozivom.

"Negdje razbijaju ploče, a negdje piju pivo. 'Josip', 'Broz' i 'Tito' proizvode se u pivovari "Komunajzer" iz Črnomlja u Beloj Krajini", Maxportalov je primjer te navodne histerije u Hrvatskoj oko piva koje se prodaju u Sloveniji.

Googleova, Facebookova i Twitterova tražilica uopće ne izbacuju javne hrvatske objave o Komunajzerovom pivu pa i dalje nemamo odgovor tko su ti Hrvati koji pozivaju na bojkot, osim očito ustaškog portala.

Jedini primjer koji spomenuti portal navodi je poziv predsjednika Slovenske demokratske stranke i šefa slovenske Janeza Janše na izbjegavanje trgovina u kojima se prodaju pive Tito, Broz i Jovanka. Dakle, slovenske, ne hrvatske.

Osim toga, u naslovu su izbjegli naglasiti da se pivo ne prodaje u Hrvatskoj, vjerojatno računajući da će njihovim čitateljima krv uskuhati čim vide riječi Tito, Jovanka, komunjara i naravno, petokraku nacrtanu na pivama.

Podsjetimo, Lidl je u Sloveniji u ponudu uvrstio craft piva proizvođača Komunajzer (na slovenskom "komunist"), na što je Janša burno reagirao.

"Nikada više ne prijeđimo njihova vrata. Dijeli dalje", napisao je na Twitteru. 

Pročitajte više