Jacques Houdek je u finalu Eurosonga

Foto/Screenshot: Twitter/YouTube

JACQUES HOUDEK plasirao se u finale Eurosonga. Naš predstavnik nastupio je 11. po redu s pjesmom "My Friend", i zajedno s Nizozemskom, Austrijom, Norveškom, Rumunjskom, Bugarskom, Izraelom, Danskom, Mađarskom i Bjelorusijom napada pobjedu u finalu.

Europa i ostale zemlje sudionice Eurosonga glasaju za finaliste putem telefona, SMS poruka i Eurosong aplikacije. 10 natjecatelja ulazi u veliko finale koje će se u subotu održati u Kijevu.

Izraelac Imri Ziv nastupio je posljednji s pjesmom "I Feel Alive". Izrael sudjeluje na Eurosongu od 1973. godine, a u svojoj eurovizijskoj povijesti skupili su tri pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.

Kooit Toome i Laura, predstavnici Estonije, otpjevali su pjesmu "Verona". Fanovi Eurosonga reći će da Estonija ove godine igra na sigurno, tipično eurovizijskim hitićem. Estonci su na Eurosongu pobijedili samo jednom, 2001. godine pjesmom "Everybody".

Predstavnici Litve, skupina Fusedmarc, otpjevali su pjesmu "Rain of Revolution".  

Bugarin Kristian Kostov Europi se predstavio pjesmom "Beautiful Mess". 

Bjelorusi ove godine pjevaju prvi put u povijesti i na bjeloruskom,  i to pjesmu "Story of My Life".

Twitter se sprda sa Jacquesovim nastupom, zbog dva glasa i dvije iste glave na videozidu.

 

Naupadljivija haljina večeri za sada pripada švicarskoj predstavnici Timebelle koja je otpjevala pjesmu "Apollo".

Norvešku je predstavio JOWST s pjesmom "Grab The Moment".

Naš predstavnik Jacques Houdek nastupio je 11 po redu. Na Eurosongu svi pričaju o čovjeku s dva glasa, a Jacques je pjesmu izveo najbolje što je mogao i izazvao oduševljenje publike u Kijevu. Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella.

Predstavnici San Marina, Valentina Monetta i Jimmie Wilson otpjevali su "Spirit of The Night".

Irac Brendan Murray podsjeća na Justina Biebera, a otpjevao je baladu "Dying To Try". Brendan ima samo 20 godina, a samostalnu karijeru je počeo nakon raspada boybanda Hometown.

Danska predstavnica Anja Niessen izvela je  tipičnu eurovizijsku pjesmu "Where I Am".

Mađar Joci Papai s pjesmom Origo donio je mađarski etno zvuk na scenu Eurosonga.

"Ne propustite nastavak Eurosonga, stiže nam čovjek s dva različita glasa", rekao je voditelj prije male pauze misleći na Jacquesa Houdeka.

Tri Nizozemke, O'G3NE u pravoj eurovizijskoj odjeći otpjevale su svoju The Light and Shadows.

Simpatični duo Ilinca i Alex Florea iz Rumunjske su jodlali na sceni Eurosonga i, izgleda, jako se svidjeli publici u dvorani.

Claudia Faniello s Malte je otpjevala baladu Breathlessly. Maltežani nikada nisu pobijedili na Eurosongu, Claudia se nada da će prekinuti tradiciju.

Seksi Makedonka Jana Bučerska s pjesmom Dance Alone nastupila je treća po redu. Inače, svi izvođači s područja bivše Juge na ovogodišnjem Eurosongu pjevaju na engleskom.

Nathan Trent iz Austrije s pjesmom Running On Air nastupio je drugi po redu. 

Prva je nastupila srbijanska predstavnica Tijana Bogićević s pjesmom "In Too Deep", a lijepa pjevačica se pojavila u prozirnoj bijeloj haljini i uspješno probila led.

18 natjecatelja spremno je napasti finale najprestižnijeg glazbenog natjecanja u Europi, a hrvatski predstavnik Jacques Houdek večeras nastupa 11. po redu. Drugu polufinalnu večer Eurosonga otvara srbijanska predstavnica Tijana Bogićević s pjesmom In Too Deep.

Pročitajte više