Uznički potez: Povlači se preporuka glazbenicima da u predizbornoj kampanji ne nastupaju za HDZ i HSS

IAKO je Hrvatska glazbena unija pozvala sve hrvatske glazbenike na bojkot HDZ-ovih i HSS-ovih stranačkih skupova zbog Akcijskog plana za turizma koji je donio Damir Bajs, a kojim se glazbenicima oduzima 50 posto zarade od autorskih prava, preporuka glazbenicima da u predizbornoj kampanji ne nastupaju za HDZ i HSS ipak je povučena.

Dakle, glazbenici koji, poštujući bojkot, nisu dogovarali nastupe na predizbornim skupovima,
sada nemaju angažmane vrijedne nekoliko tisuća eura. Ipak, svoje mjestu u HDZ-ovim predizbornim redovima našla je Vanna koja je pjevala  na HDZ-ovom koalicijskom skupu za Osijek i Osječko-baranjsku županiju, dogovorenom prije poziva na bojkot.

"Treba svima uzeti novac"

"Kako je kampanja službeno već počela, pretpostavljam da će meni, baš kao i svim mojim kolegama koji su se pridržavali bojkota, naknadno biti jako teško, odnosno nemoguće dogovoriti svoje koncerte na skupovima, u pravilu dobro organiziranim, koji se često održavaju u mjestima gdje inače ne nastupam, pa mi je to ujedno i prilika da me publika još bolje upozna", Jutarnjem listu je rekla Vanna.

A kako se kod HDZ-a može zaraditi i do 20 tisuća eura po kampanji, Vanna i njezini kolege koji će pjesmom stajati ispred HDZ-ovog plakata oduševljeno će probirati po novčanicama. Osim Vanne, za HDZ će nastupiti Jacques Houdek, Zlatko Pejaković i Mladen Grdović. Kao i obično SDP-ovci biraju domaće rokere, poput Let3, PipsChips&Videoclips ili Majke.

"Što se tiče političara, mislim da treba nastupati za sve, odnosno da treba svima uzeti novac", rekla je Maja Šuput koja smatra da ionako glazbenici na takvim skupovima "ne nastupaju zbog stranke, već zbog honorara".

L.V.
Foto: Index, HRT

Pročitajte više