Valentinovo nakon Valentinova: Zašto je važno za vezu?

Dok Valentinovo stvara svojevrstan presing većini parova, a još je k tomu, mnogi će reći, kontaminiran patetikom i pretjeranim konzumerizmom, ipak su znakovi pažnje, a često i materijalnih poklončića jako važni za vezu.

 

Tko kupuje poklon?

Tradicija nalaže da muškarci daruju svoje voljene žene, ali zašto se ograničiti? Kupovina poklona iz čista mira prilika je da pokažete ljubav, bez obzira na spol. U modernom društvu, ideja da samo jedna strana treba kupovati poklone polako blijedi. Savjetujemo parovima da razgovaraju o svojim očekivanjima i zajednički odluče hoće li i kako obilježiti ovaj dan. Napokon, nije važno tko kupuje poklon, već pažnja i ljubav koja stoji iza njega.

 

Savjeti za poklone

Ako ste odlučili razmijeniti poklone, klasični izbori poput cvijeća, čokolade i nakita uvijek su sigurni. No, zašto ne biste bili malo kreativniji? Personalizirani pokloni, kao što su knjige s posvetom, ručno izrađeni predmeti ili čak playlista s pjesmama koje imaju posebno značenje za vašu vezu, mogu biti puno emotivniji. Razmislite o interesima vaše bolje polovice i odaberite poklon koji odražava njenu ili njegovu osobnost.

 

Gdje odvesti bolju polovicu?

Valentinovo je idealno za romantičnu večeru, ali restorani mogu biti prepuni. Zašto ne biste organizirali večeru kod kuće? Pripremite omiljena jela svoje voljene osobe i uživajte u intimnoj atmosferi. Ako ste avanturistički tip, planirajte zajednički izlet na omiljeno mjesto ili otkrijte nešto novo. Od termalnih izvora, preko umjetničkih galerija, do zvjezdarnica - mogućnosti su beskrajne. Ključ je u zajedničkom provođenju vremena i stvaranju novih uspomena.

 

Zašto obilježavati Valentinovo i nakon njega?

Iako neki kritiziraju Valentinovo kao komercijaliziran praznik, ono može biti savršena prilika da zastanete i zahvalite partneru na ljubavi i podršci. U današnjem užurbanom životu, lako je zaboraviti izraziti zahvalnost i ljubav prema onima koji nam najviše znače. Valentinovo nas podsjeća da je ljubav vrijedna proslave. Osim toga, ako ste ga propustili ove godine baš zbog količine “pretjeranosti”, evo prave prilike da ga proslavite - danas.

 

Pročitajte više