Vanessa Bryant otkrila kako je saznala da je Kobe poginuo: Pokušala sam ga nazvati...

Foto: Instagram

VANESSA Bryant prisjetila se trenutka kada je saznala da su njezin suprug Kobe Bryant i njihova 13-godišnja kći Gianna poginuli u padu helikoptera prošle godine.

Tragični incident dogodio se u siječnju 2020. godine, u kojem je stradalo još sedam osoba, a svi su putovali na košarkašku utakmicu. 

Vanessa, koja tuži Odjel šerifa okruga Los Angeles za emocionalnu bol i nemar tijekom istrage, otkrila je tijekom davanja iskaza da je prije nego što ju je itko osobno obavijestio o smrti članova njezine obitelji, prvo saznala za tu vijest preko društvenih mreža.

Vanessa je digla tužbu u rujnu prošle godine nakon što je objavljeno da su službenici prve pomoći navodno dijelili neovlaštene i uznemirujuće fotografije ljudskih ostataka snimljenih na mjestu nesreće.

U odgovoru na tužbu županijski odvjetnici ustvrdili su da fotografije "nisu dane medijima i nisu objavljene na internetu".

Prisjećajući se jutra nesreće, Vanessa je rekla da joj je njihova obiteljska asistentica prva rekla da se dogodila "nesreća" s petero preživjelih.

Asistentica nije imala vijesti o stanju Kobea i Gianne te je obavijestila Vanessu o nesreći oko 11:30 ujutro, što je bilo otprilike u isto vrijeme kada je TMZ javno objavio vijest o Kobeovoj smrti.

"Naša pomoćnica mi je rekla da se dogodila nesreća i da je petero preživjelih", rekla je Vanessa.

"Pitala sam je jesu li Gianna i Kobe dobro. I rekla je da nije sigurna. Nije znala", kazala je Vanessa tijekom svjedočenja. 

"Držala sam telefon, jer očito sam pokušavala nazvati svog muža, a sve te obavijesti počele su iskakati na mom telefonu: 'RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe'", otkrila je Vanessa.

Vanessa je zatim detaljno opisala vožnju po svoju kćer Nataliju, koja sada ima 18 godina.

Rekla je: "Pokupila sam Nataliju i rekla joj da su tata i Gigi doživjeli nesreću. 'Bez brige. Sigurno su dobro jer ima petero preživjelih. I sigurna sam da su tata i Gigi dobro', ponavljala sam joj", ispričala je Vanessa. 

39-godišnjakinja je detaljno ispričala svoje stresno iskustvo dolaskom u policijsku postaju, nakon sat i pol vožnje, jer su joj helikopter odbili zbog loših vremenskih uvjeta. Vanessa je rekla da su nakon dolaska u policijsku postaju, oko 13:30, ona i Natalia čekale novosti o Kobeu i Gianni. Na kraju je rekla da ju je šerif okruga Los Angeles Alex Villanueva obavijestio da su oboje umrli.

U strahu da će obožavatelji, dronovi ili helikopteri fotografirati njezina muža i kćer, Vanessa se prisjetila kako je rekla šerifu: "Ako ne možete vratiti mog muža i dijete, molimo vas da ih nitko ne fotografira. Molimo osigurajte područje", prisjetila se Vanessa kobnog dana. 

Pročitajte više