Vanja Rupena: Iako je ljepota najvažnija, u svijetu mode je važno biti karakterno čvrst

VANJA RUPENA novo je zaštitno lice, voditeljica i alfa i omega žirija ovogodišnjeg Hrvatskog top modela.

Jedna od naših najuspješnijih manekenki u modnom realityju imat će voditeljsku i savjetodavnu ulogu

Bivša Miss Hrvatske, koja je u inozemstvu ostvarila zavidnu modnu, ali i voditeljsku karijeru, svojim će iskustvom, savjetima i kritikama u novoj sezoni usmjeravati i voditi nove mlade nade svijeta mode. "Snimanje Top modela počinje u osmom mjesecu, prije čega će se obaviti prijave kandidatkinja. Rad preko ljeta mi ne smeta, to će biti i odmor i rad", kazala je Vanja povodom predstavljanja RTL-ova modnog realityja.

Iako je jednom prilikom kazala kako bi se voljela vratiti u Hrvatsku i ovdje osnovati obitelj, ovaj ju je projekt samo nakratko vratio u domovinu jer lijepa manekenka ipak još neko vrijeme neće mijenjati talijansku adresu. "Moj posao je i dalje u Italiji. Ne selim se u Hrvatsku, ostajem u Italiji", kratko je rekla Vanja koja će, osim voditeljske, imati i savjetodavnu ulogu.

"Uvijek sam željela ostati s obje noge čvrsto na zemlji"

"U svijetu mode i poslu kojim se bavim postoje razne kušnje i opasnosti kojima smo možda izložene i više nego ljudi u drugim poslovima. Iz osobnog iskustva znam da je važno ostati svoj. I kada sam bila u trenucima najveće slave, ali i kada stvari nisu išle baš onako kako sam htjela, željela sam ostati s obje noge čvrsto na zemlji", kaže Vanja koja smatra kako je za uspjeh, osim ljepote, važan i karakter.

"Ono što bih ja mogla sugerirati curama je to da u samom početku budu skromne, da budu odgovorne prema poslu i da se ponašaju kao profesionalci, a mi smo tu da im u tome pomognemo. Ljepota i fizičke karakteristike jesu najvažnije, ali važan je i karakter. Treba biti karakterno čvrst", dodaje Vanja.

Snimanje nove sezone počinje u kolovozu, dok je početak emitiranja planiran za jesen

Nova sezona modnog reality showa sa snimanjem kreće u kolovozu, a bit će prilagođena hrvatskim i svjetskim modnim događajima. "Snima se sedam epizoda, dok osma ide uživo. Emitiranje počinje na jesen, a bit će na tjednoj bazi. U sadržaju nećemo puno odstupati od američkog i njemačkog originala, a prijave za prvi casting počinju uskoro", rekla nam je Marija Jelena Zen, producentica showa.

U ovakvim su projektima bitni uvjeti koje kandidatkinje moraju zadovoljavati, a jedan od njih je dobna granica. "Najniža dobna granica bit će vjerojatno 17 godina. Dosta smo razgovarali o tome i najveći problem vezan uz godine je škola. Iako sve maloljetne kandidatkinje za sudjelovanje u showu moraju imati suglasnost roditelja, mi ih ne želimo omesti u školskim obvezama. Ako se baš dogodi da nam se na castingu pojavi prekrasna cura za koju i Vanja kaže da ima potencijala u svijetu mode, a mlađa je od 17, probat ćemo dogovoriti nešto s njezinim roditeljima i uskladiti školske obveze s obvezama oko showa. Bilo bi šteta nekome ne pružiti šansu, pogotovo ako se pokaže da je idealan za ovaj posao", dodaje Marija.



Pročitajte više