"Vaša suknja potiče maštu": Američku studenticu šokirala poruka profesora

Screenshot: TikTok

ABBY je studentica Sveučilišta u Memphisu, koja je na svom TikTok profilu objavila viralnu snimku u kojoj je pokazala što joj je njezin 75-godišnji profesor psihologije napisao u mailu u kojem je dao svoj osvrt na njezinu prezentaciju. Naime, profesor je u mailu komentirao njezino izdanje na prezentaciji te joj napisao kako njezina odjeća "potiče maštu" muškaraca. 

@aaaabbbbyyyyyyyyy I feel so completely grossed out and like violated and 🤢🤢🤢🤢 thinking about my 75 year old professor implying hes FANTASIZING about my “short skirt” #misogyny #sexism #harassment #menarescary #ew #violated #universityofmemphis #psychology #psychmajor #shortskirt #miniskirtoutfit ♬ original sound - 🥸

"Iako mi se zaista svidjelo kako ste se obukli za predstavljanje svoje prezentacije, kratka suknja koju ste izabrali može odvući pažnju nekim ljudima u vašoj publici. Pošto ste sjedili iza kompjutera tijekom većeg dijela prezentacije, vaša odjeća ipak nije odvlačila pažnju. Ali, zapamtite, problem s odjećom koja potiče maštu je to što ona ima potencijal da odvrati pažnju od vašeg predstavljenog sadržaja", napisao joj je. 

"Moja odjeća nije bila provokativna" 

Studentica je objasnila kako u ovoj situaciji nije postojao kodeks oblačenja te da profesor nije imao razloga komentirati njezinu odjeću jer nije bila neprikladna te da je isti profesor rekao drugoj studentici da njezina uska majica "odvlači pozornost publike". 

Abby je na kraju snimke pokazala što je nosila tog dana te objasnila kako je zapravo bila potpuno prekrivena i dodala kako smatra da njezino izdanje nije provokativno. Njezina snimka prikupila je gotovo 3 milijuna pregleda, a brojni tiktokeri napisali su u komentarima kako djevojka treba prijaviti profesora. 

Pročitajte više