"Već godinama seksam se s drugima po parkinzima dok nas neznanci gledaju, trebam li reći ženi?"

Ilustracija: Instagram

JEDAN muškarac potražio je pomoć od Guardianove seksualne savjetnice specijalizirane za liječenje seksualnih poremećaja jer se već osam godina seksa s drugima u javnosti, a da to nije rekao ženi.

>>Bizarni seks trend dogging nekontrolirano se širi zbog rupe u zakonu<<

"Odlazim na dogging po parkiralištima diljem Velike Britanije već osam godina i nikad to nisam rekao ženi. Imamo zdrav seksualni život, no osjećam da ne mogu s njom razgovarati o svojoj seksualnoj aktivnosti koja nije s njom. U posljednje vrijeme razmišljam o tome da joj predložim dogging da vidim reakciju, no ne želim da se otuđi od mene. Ona nije čistunka, ali nije ni egzibicionist. Zbog konstantnih susreta s drugim muškarcima i ženama osjećam grižnju savjesti, no ne dovoljnu da bih prestao. Uključiti nju moglo bi biti rješenje", napisao je.

"Pretpostavljam da bi bilo relativno lako pokrenuti tu temu i procijeniti njezin stav o tome. Ako je pozitivan, možete joj preporučiti da probate zajedno. No bila bi velika greška zamisliti da možete priznati svoje iskustvo bez posljedica, ili pretpostaviti da bi htjela u tome participirati.

Ako ste se zavjetovali na vjernost, ona bi se mogla osjećati izdanom i izgubiti vjeru u vas, i vaš bi brak bio u opasnosti. Pojavljuje se još jedno bitno pitanje seksualne i pravne sigurnosti. Jeste li razmišljali kako će se ona osjećati po tom pitanju? Odabrali ste mućki seksualni put, s kojeg ne mislite skrenuti, a jednostavnog rješenja nema. Budite jako oprezni.

Daleko ste od toga da ste prva osoba na svijetu koja od partnera skriva seksualnu tajnu, no imate puno za izgubiti, a intimnost unutar partnerstva često je najbolje podijeljena. Biste li uzeli u obzir otkrivanje novih vrsta zajedničkog erotizma? Ako da, počnite je osjetljivo ispitivati o njezinim tajnim seksualnim fantazijama; možda otkrijete da postoji nešto što vam je uzbudljivo objema. Naposljetku, razmislite o tome da ne morate zapravo ispunjavati svoju seksualnu fantaziju. Bilo bi puno sigurnije, a opet iznimno zadovoljavajuće, ostaviti je vlastitoj - ili zajedničkoj sa suprugom - erotskoj mašti", poručila joj je seksualna terapeutkinja Pamela Stephenson Connolly.

Pročitajte više