Večeras je finale Dore. Tko treba pobijediti i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu?

Foto: Renato Branđolica/HRT

Večeras će se održati finalna večer Dore, u kojoj će 16 izvođača tražiti put za odlazak na Eurosong koji će se u svibnju održati u Švedskoj.

Nakon dvije polufinalne večeri, do finala je uspjelo doći 16 izvođača. HRT je najavio da će u finalnoj večeri Dore 2024. show prirediti prošlogodišnji pobjednik Dore Let 3, a kako se riječki bend i ove godine natječe, to znači da će dvaput izaći na pozornicu u finalnoj emisiji. Stoga je HRT odlučio da će Let 3 nastupiti nakon završetka glasanja i nakon što svi žiriji daju svoje ocjene izvođačima/pjesmama kako njihov nastup ne bi utjecao na rezultat glasanja.

Kako se bira pobjednik?

Dok su u polufinalima odlučivali isključivo gledatelji, u finalu će o pobjedničkoj pjesmi odlučivati glasovi ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasovi gledatelja. Žiriji koji sudjeluju u odabiru pobjednika su HRT-ovi centri Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i četiri međunarodna žirija s Eurosonga: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

Koja pjesma iz ovogodišnjeg finala vam je najbolja? Tko nas treba predstavljati na Eurosongu? Recite nam u anketi.

Pročitajte više