Večeras se otvara milijunsko pitanje!

38-GODIŠNJI profesor povijesti i zemljopisa prvi je otvorio milijunsko pitanje u ovoj sezoni HTV-ova kviza "Tko želi biti milijunaš".

Emisija u kojoj Nenad Mudrinić iz Velike Gorice otvara milijunsko pitanje bit će emitirana večeras. Hoće li profesor iz Zrakoplovne škole postati drugi hrvatski pobjednik toga kviza nije poznato, piše Jutarnji.

Jedina dosadašnja "milijunašica" je Mira Bićanić iz Virovitice koja je milijun odnijela još u prvoj sezoni kviza u emisiji koju je gledalo čak 2 milijuna ljudi.

Kada je u jednoj od prijašnjih sezona Splićanin Filip Primorac odgovorio netočno na milijunsko pitanje, za svoju je pogrešku okrivio djelatnicu HTV-a koja mu je došapnula netočan odgovor.

Primorac je ispričao kako se za vrijeme snimanje kviza jasno čuje dovikivanje iz publike. Pitanje na koje je pogrešno odgovorio glasilo je: "Kako se zove psihijatar koji je skovao pojam shizofrenija?". Ponuđeni odgovori bili su: Sigmund Freud, Eugen Bleuler, Konrad Holwang i Alfred Adler. Točan odgovor bio je Eugen Bleuler, ali Primorac je kao svoj konačni odgovor, na sugestiju HTV-ove djelatnice, odabrao Alfreda Adlera. 

Pročitajte više