Vedran na pitanju za 300 eura iskoristio dva džokera. Biste li vi znali odgovor?

Screenshot: HRT

U ovotjednom izdanju kviza Tko želi biti milijunaš? troje natjecatelja pokušalo je osvojiti najveću nagradu. Žaklina Cvitanović ima zasad 300 eura, sva tri džokera i pozivnicu za iduću emisiju.

Mateo zapeo na FIFA-inim pravilima

Mateo Seferi iz Sesveta otvorio je emisiju odgovarajući na pitanje za 10.000 eura i na njemu je iskoristio oba džokera koja su mu preostala. Nije znao kolika je prema FIFA-inim pravilima udaljenost linije ruba 16-erca i paralelne gol-linije u jardima. Kako džoker zovi nije bio siguran, 28-godišnji android developer zatražio je i džokera pola-pola i zatim ipak riskirao i točno odgovorio na 11. pitanje - 18 jardi.

I na idućem je Mateo riskirajući došao do točnog odgovora, no kad je čuo 13. pitanje - odustao je. Kviz je napustio s 18.000 eura.

Što to nedostaje lošinjskom Apoksiomenu?

Na vrući stolac zatim je sjeo Vedran Stojanović iz Zagreba. Povjesničar koji radi u Institutu za povijest u Budimpešti prvog je džokera zatražio na pitanju za 300 eura jer nije znao što nedostaje lošinjskom Apoksiomenu. Iskoristio je džokera "pola-pola", a zatim i "zovi" zahvaljujući kojem je točno odgovorio na 6. pitanje. 

Na pitanju za 2500 eura iskoristio je posljednjeg džokera. Zahvaljujući publici točno je odgovorio na 9. pitanje -  koji je literarni Tom dijete 21. stoljeća. Iako nije znao odgovor i na pitanje za 5000 eura, Vedran nije želio odustati. Riskirao je, ali nije pogodio ime vesterna koji završava okršajem jednog protiv četvorice. Kući je otišao sa 150 eura - iznosom prvog praga.

Posljednji natjecatelj u ovotjednom izdanju Milijunaša bila je Žaklina Cvitanović iz Zagreba. Pravnica je po zvanju, a po zanimanju, kako je rekla, dijeli pravdu doma. Do kraja emisije točnim odgovorima osvojila je 300 eura i svoj pohod na jackpot nastavlja u idućoj emisiji kviza odgovarajući na 7. pitanje. Na raspolaganju su joj sva tri džokera.

Pročitajte više