Vedrana Rudan o Severini: Ženi za uspjeh trebaju sise i guzica

KNJIŽEVNICA i kolumnistica Nacionala Vedrana Rudan kazala je za Index, komentirajući toliko spominjanu štiklu ovih dana, kako je Severinina pjesma jednako dobra ili jednako loša, kako tko gleda, kao bilo koja Thompsonova, Škorina ili Bulićeva.

"Mislim da je krajnje nekorektno dizati se na zadnje noge i toliko žuči rigati na tu pjesmu. No, smatram da se motika digla zapravo na Severinu kao osobu, a ne na pjesmu, ali naravno da to nitko neće priznati." - kazala je Vedrana Rudan za Index dodajući kako smo se takvih pjesama naslušali u posljednjih 15-ak godina samo im tema nije bila štikla nego Republika Hrvatska, hrvatsko tlo i prolijevanje krvi.

"Najveći problem Hrvatima je zapravo Severina" - smatra Rudan. "Severina provocira Hrvate. Glumila je u filmu u kojem je glumila i umjesto da se baci u bunar ona je iz brodske kabine izašla još ljepša i još hrabrija." - kaže Rudan dodajući kako je to iznerviralo i muškarce, kojima je ona nedostupna, te žene koje su ljubomorne na nju.

"Moje osobno mišljenje je da Severina ne zna pjevati i divim joj se kao osobi, jer je, iako nema glas, napravila karijeru pjevačice, a sad će napraviti i karijeru glumice. Mislim da je ona apsolutno žena broj 1 u Hrvatskoj" - kazala nam je Rudan.

"Javnost je frustrirana zato što tu javnost čine siroti Hrvati i Hrvatice. Bijedni Hrvati koji nemaju ni za kruh. Muškarci ju gledaju kao ženu do koje nikad neće moći doći, te se ogledavaju na žene koje imaju kod kuće. Žene pak gledaju njene haljine, ljepotu i ljubavnike, njeno ponašanje koje bi se njima zamjerilo, ali Severini ne. Gledaju svoj bijedni život u kojem si ne mogu priuštiti niti komad njene štikle." - komentira Rudan.

"Prvi put u životu samo malo više slušala Severinu kad je na HTV-u emitirana snimka njenog koncerta iz Doma sportova s Crvenom jabukom. Bila sam, blago rečeno, fascinirana. Bio je to jedan od najsnažnijih doživljaja u mom životu. Severina ima nevjerojatnu strast u nastupu i pokretima, a fenomenalna je ideja da uz nju pjeva jedna odlična pjevačica. To mi se učinilo fenomenalnom manipulacijom. Tada sam shvatila sudbinu žene i njenog uspjeha. Ako želimo uspjeti trebamo sise, guzicu i hrabrost da to iskoristimo onda kada dođe vrijeme. Većina žena nažalost to shvati prekasno." - zaključila je Rudan dodajući da je o tome napisala tekst za idući broj Nacionala jer je jako ljuta zbog načina na koji se pljuje po Severini.

A.H.

Pročitajte više