Vegan tuži Burger King zbog burgera koji je nedavno stigao i u Hrvatsku

Foto: Press

VEGAN je optužio Burger King da biljni burger Impossible Whopper proizvodi u dodiru s mesnim burgerima te tuži lanac brze prehrane zbog prijevare potrošača.

Phillip Williams iz Georgije tvrdi da u lancu brze hrane nije vidio nikakve obavijesti potrošačima o toj praksi.

Williams, koji ne jede i ne pije životinjske proizvode, dodaje da ne bi naručio burger da je znao da je "zagađen" mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima.

Lanac sa sjedištem u Miamiju reklamira svoj biljni proizvod na internetskoj stranici s tvrdnjom da sadrži nula posto govedine, no na svojim stranicama naglašavaju da nije riječ o veganskom proizvodu. Impossible Foods Inc., koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namijenjen veganima ili vegetarijancima nego ljubiteljima mesa koji žele smanjiti unos životinjskih proteina.

Whopper sadrži rajčice, salatu, majonezu, ketchup, krastavce, luk i pecivo sa sjemenkama sezama.

U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem financijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska.

Burger King je odbio komentirati tužbu. Inače, u SAD-u Burger King nudi opciju pripreme burgera bez doticaja s mesom, dok u nekim drugim zemljama to i dalje nije moguće.

Tužbom se traži odšteta od najmanje pet milijuna dolara.

Mi smo nedavno probali bezmesnu verziju Whoppera koja je stigla u Hrvatsku pod nazivom Rebel, a naše dojmove možete pročitati OVDJE.

Pročitajte više