Veličanstvena snaga i ljepota Krke uhvaćene su u ovom videu koji ostavlja bez daha

Screenshot: YouTube

SNAGA i ljepota rijeke Krke neupitne su, a u to će vas dodatno uvjeriti video nastao u aranžmanu Šafarek produkcije.

Kratki video o Krki napravljen je od snimljenog materijala za film "Rijeke Hrvatske". Radi se o dugometražnom filmu na pravcu poznatih BBC dokumentaraca koji je namijenjen televizijama i festivalima. Glavna zadaća mu je turističko-promocija rijeka Hrvatske, ali i edukacija o procesima kao što su poplave.

"Rijeke Hrvatske" dokumentarni su film koji prikazuje bogatstvo još uvijek dobrim dijelom očuvanih, prirodnih rijeka u Hrvatskoj, kakve su rijetkost u Europi, te se tamo revitalizacijom pokušavaju vratiti u što prirodnije stanje.

Prikazuje sve bogatstvo i značaj rijeka za život ljudi, ali i biljaka i životinja koje žive u njihovim staništima. Rijeke se prikazuju kao živi dio prirode, te se na atraktivan način objašnjava kako je rijeka mnogo više od samo vode koja teče između dvije obale. Procesi poput nastanka sedre objašnjeni su kroz jasne i vizualno atraktivne animacije.

Atraktivnost filma povećava se brojnim podvodnim i zračnim snimkama. Film je svojevrstan nastavak uspješne knjige "Rijeke Hrvatske", autora Gorana Šafareka i Tomislava Šolića.

Pročitajte više