VELIKA GALERIJA Ovo su najsmješnije fotke iz izborne noći u Hrvatskoj

Foto: Goran Stanzl/Slavko Midžor/Sandra Šimunović/Neva Žganec/Robert Anić/Pixsell

IZA nas je luda izborna noć.

Neslužbeni rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. 

HDZ

U stožeru HDZ-a sinoć je bila dobra atmosfera. Kao i prijašnjih godina, prevladavale su plave modne kombinacije. Iako smo na prvu pomislili da se u HDZ-ovom stožeru ove godine nudi alkohol, konobari su nam objasnili da su HDZ-ovci u vinske čaše ulili - sokove.

I ranijih godina u HDZ-ovom izbornom stožeru nudili su se voda i sokovi, alkohola nije bilo na vidiku, a sve da bi se izbjegli prizori iz 2015., kada su se neki članovi stranke valjali po hrvatskoj zastavi i ljubili u obraze.

Njonjo je nakon prvih izlaznih anketa zabrinuo izgledom. Fotografi su ga snimili sa zamišljenim izrazom na licu i pognute glave kako stoji sam. No, kasnije se oraspoložio. Nasmijan je mahao fotografima, grlio stranačke kolege, pljeskao i dizao šake u zrak.

Pažnju je privukao i ministar gospodarstva Damir Habijan, koji je nasmijan pozirao fotografima. Vjerovali ili ne, u stožeru HDZ-a od glazbe se puštao čak i Baby Lasagna. Bilo je tu i klasike - navijačke pjesme, tamburaši, ali i Parni valjak i Prljavo kazalište. Slušale su se i klape.

Plenković se na kraju večeri pojavio u stožeru uz glazbenu pratnju iz filma Rocky. Dok je išao prema pozornici u stožeru HDZ-a da bi proglasio izbornu pobjedu, pratila ga je pjesma Eye of the Tiger. Ta pjesma Plenkovića je pratila i tijekom predizborne kampanje.

Rijeka pravde

U stožeru Rijeka pravde se i zaplesalo. SDP-ovci i njihovi partneri razbacali su se na pjesmu Suada Plavog orkestra i bilo je to malo neugodno gledati. Članovi koalicije cijelu večer nisu gubili optimizam, unatoč lošim rezultatima.

 

Možemo

Sandra Benčić nije se ni trudila sakriti emocije tijekom cijele večeri. U jednom je trenutku od sreće zagrlila Tomislava Tomaševića.

U stožeru Možemo puštala se uglavnom urbana glazba i rock - Florence & The Machine, Billy Idol, Hladno pivo, Franz Ferdinand, RHCP, Urban, Adele, Dino Dvornik, Jinx... Za glazbu je bio zadužen Mario Kovač.

Naš reporter je sinoć sreo Nevena Palečeka Papagena, kojeg mnogi u šali nazivaju šaptačem švedskim stolovima. Papageno nije krio razočaranje stožerom Možemo. Možemovci su, otkrio nam je, naplaćivali piće, što je po njemu katastrofalno.

Ipak, čini se da to nije pokvarilo atmosferu možemovcima. Pjevalo se i plesalo, a čini se kako se dobro zabavio i Tomislav Tomašević. Slavio je i sa samozatajnom suprugom Ivom Mertić Tomašević s kojom se rijetko pojavljuje u javnosti.

Most

U stožeru Mosta cijelu je večer bilo veselo. Miro Bulj je pokazivao svima svoju famoznu majicu "s porukom", Marin Miletić je poveo djevojku da mu pravi društvo, Nikola Grmoja se nenormalno rasplesao, a slavio se i rođendan. Raspudići su malo i cugnuli.

Domovinski pokret

Domovinski pokret je vidno i čujno zadovoljan. U stožeru se pjevalo uz tamburaše, a puštale su se uglavnom domoljubne pjesme - Thompson, Marijan Ban... 

Pernarov stožer

Stožer stranke Ivana Pernara, koji nije ušao u sabor, nalazio se u zagrebačkoj pečenjarnici Kraljica. Tamo su se rezultati izbora čekali uz janjetinu i mladi luk, a među okupljenima su bili i Ava Karabatić i njen otac Ivica.

Najsmješnije fotke izborne noći možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitajte više