Velika tragedija nove supruge bogatog Hrvata: Sudbina njene sestre nikad nije otkrivena

Foto: Instagram

PROTEKLOG vikenda u talijanskom gradu Lecceu vjenčali su se jedan od najbogatijih Hrvata Davor Lukšić i Talijanka Cristel Carrisi.

Cristel je inače dizajnerica i pjevačica, a rođena je u slavnoj obitelji. Njeni su roditelji Al Bano i Romina Power, koji su bili međunarodne glazbene zvijezde. Njena majka Romina kći je slavnog američkog glumca Tyrona Powera i Linde Christian, a supruga je upoznala krajem '60-ih kad su snimali films "Nel Sole". Vjenčali su se 26. srpnja 1970., a u braku su dobili četvero djece - kćeri Yleniju Mariju, Christel Chiaru i Rominu Iolandu te sina Yarija Marca.

Njihov prvi singl 'Storia di due innamorati" postao je hit u Italiji, a Romina i Al prave zvijezde. Između 969. i 1974. izdali su tri zajednička albuma, a 1976. predstavljali Italiju na Euroviziji s pjesmom "We'll Live It All Again" i osvojili sedmo mjesto.

Među njihovim velikim hitovima su i pjesme "Sharazan" te "Felicità" koja je prodana u šest milijuna kopija.

Uslijedile su uspješne godine, pa je pjesma "Tu, soltanto tu" postala veliki hit, a njihov kompilacijski album Amore mio postigao je uspjeh na njemačkom govornom području. Nastupili su i na Eurosongu 1985. godine s pjesmom "Magic, Oh Magic" i osvojili sedmo mjesto.

Iako su se činili savršenim parom, 1999. godine su se razveli. Iako su se kasnije razvod pripisivali i razlikama između njih, glavni razlog bila je obiteljska tragedija. Njihova najstarija kći Ylenia nestala je 1994. godine tijekom samostalnog studentskog putovanja po svijetu. Tada je bila u New Yorku, s roditeljima se posljednji put čula na Staru godinu, a nestanak su prijavili 18. siječnja.

Ylenia je posljednji put viđena u hotelu LeDale gdje je uzela sobu s afroameričkim uličnim glazbenikom Alaxanderom Masakelom. On je uhićen 13. dana nakon prijave njenog nestanka zbog drugog slučaja, no policija nije imala dokaza da je odgovoran za nestanak djevojke pa su ga pustili.

Neki su tvrdili da je djevojka slična Yleniji skočila u rijeku Mississippi, no njeno tijelo nije pronađeno. Serijski ubojica Keith Hunter Jesperson tvrdio je da je bila jedna od njegovih žrtvi te da ju je prepoznao preko fotografije. On je autostopericama nudio prijevoz, a potom bi ih ubio. Mediji su ga prozvali "Ubojicom sretnog lica", a žrtve je vrebao na cesti vozeći se svojim kamionom. DNK analizom utvrđeno je da Ylenia nije bila njegova žrtva.

Nikad nije pronađena, a 19. godina kasnije službeno je proglašena mrtvom na traženje Ala Bana.

Romina se nakon razvoda vratila u SAD, a djeca su naizmjence živjela s njom i mužem. Nikad se nije pomirila s tim da joj je kćer mrtva te je tvrdila da osjeća da je živa.

U razgovoru za jednu španjolsku TV kuću supruga optužila za maltretiranje, no Cristel je branila oca.

"Moja majka ima otvorenu ranu, a moj je otac osoba koju je najlakše udariti. Ona živi u nekom paralelnom svemiru, otac je čovjek koji me naučio voljeti život".

Njeni su se roditelji na kraju pomirili, a 2013. godine održali su koncert u Moskvi.

Cristel i Lukšić upoznali su se dok je ona studirala u New Yorku. Iako je vlasnik hotelijerskog lanca posljednjih godina živio u Zagrebu odakle vodi svoj biznis, Cristel je živjela u Los Angelesu gdje žive njezina majka i mlađa sestra, a Hrvatsku je posjećivala za blagdane i tijekom ljeta. 

Pročitajte više