Venus Williams dobila Barbie sa svojim likom, pogledajte kako izgleda

Foto: EPA/Instagram

Sedmerostruka Grand Slam pobjednica Venus Williams i australska nogometašica Mary Fowler među devet su sportašica koje će dobiti lutku Barbie po svom liku.

Nada se da će lutka motivirati mlade djevojke za sport

Mattel je u srijedu predstavio lutke, svaku sa svojim dodacima po mjeri. Fowler nosi rukavice i drži nogometnu loptu, dok lutka Venus Williams, odjevena u potpuno bijelu tenisku haljinu sa vizirom i naušnicama, dolazi s minijaturnim reketom. Bivša prva tenisačica svijeta rekla je da se nada da će lutkom motivirati mlade djevojke za sport.

"Doslovno ne mogu zamisliti svoj život bez sporta i bez igre", rekla je Williams u videu u kojem je držala lutku.

"Želim da druge mlade djevojke steknu to neprocjenjivo iskustvo bavljenja sportom i onoga što vas on uči, onoga što naučite i što iz njega uzmete, ne samo tog trenutka već za cijeli život. Mislim da je toliko je važno da se djevojke bave sportom", dodala je.

Ostale sportašice koje imaju svoju Barbie

Druge sportašice koje su dobile lutku po svom liku uključuju francusku boksačicu Estelle Mossely, poljsku sprintericu Ewu Swobodu, španjolsku liječnicu i paratriatlonkinju Susanu Rodriguez, bivšu talijansku plivačicu Federicu Pellegrini, kanadsku nogometašicu Christine Sinclair, kao i meksičku i brazilsku gimnastičarku Alexu Moreno i Rebecu Andrade.

"Lutke prepoznaju utjecaj sporta na poticanje samopouzdanja i ambicije među sljedećom generacijom", rekla je Krista Berger, viša potpredsjednica Mattela čija će lutka Barbie ove godine napuniti 65 godina.

"Rasvjetljavanjem ovih inspirativnih sportašica i njihovih priča, nadamo se da ćemo podržati uvjerenje da svaka mlada djevojka zaslužuje priliku slijediti svoje strasti i pretvoriti svoje snove u stvarnost", dodala je Berger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.