VIDEO Avril Lavigne nastupila u Puli, nastalo ludilo kad je zapjevala svoj veliki hit

Foto: Index/Profimedia/EPA

Nakon spektakla Due Lipe još jedna svjetska zvijezda nastupila je u Puli. Riječ je o Avril Lavigne, koja ovog ljeta nastupa diljem Europe u sklopu turneje The Greatest Hits Tour.

>> Dečki po Puli šetali sa zanimljivim natpisima na majicama, jasno je zašto

Ispred Arene uoči koncerta skupili su se brojni obožavatelji. 

Predgrupa joj je bio riječki pop-punk-rock bend Kraj programa. Pogledajte atmosferu prije početka koncerta.

 

Avril je napunila pulsku Arenu i brojnim obožavateljima pjevala svoje najveće hitove, među kojima su Sk8er Boi, Complicated, When You're Gone, My Happy Ending, Girlfriend i mnogi drugi. Ovo joj je prvi nastup u Hrvatskoj. 

"Ne mogu vjerovati da sam prvi put u Hrvatskoj. Prekrasno je pjevati na ovako divnom mjestu", rekla je Avril na početku koncerta. Pogledajte ludilo koje je nastalo u Areni kad je Avril zapjevala Girlfriend.

 

Avril je u Pulu stigla u pratnji 150 članova ekipe, koji su joj pomogli da impresivnu 25-godišnju karijeru pretoči u spektakularan nastup. 

Tko je Avril Lavigne?

Avril Lavigne kanadska je pjevačica. Kći je Jeana-Clauda Lavignea i Judith-Rosanne Loshaw. Rođena je u kanadskoj pokrajini Ontario. Njena majka prva je otkrila njen talent za glazbu, stoga je Avril u dobi od dvije godine počela pjevati crkvene pjesme. Kasnije, kada je pjevala u jednoj knjižari u ontarijskom gradiću Kingstonu, pronašao ju je njezin prvi menadžer Cliff Fabri. 

Nedugo nakon svog 30. rođendana, 2014. godine Avril je oboljela od lajmske bolesti, koju prenose krpelji. Kako bi se oporavila, morala se povući sa scene. "Jedan jedini ugriz kukca koji ti može opako naštetiti. Ljudi nisu svjesni da se to mora liječiti gotovo odmah", rekla je glazbenica za The Independent. Nakon potpunog oporavka vratila se glazbi.

Glazbena karijera pop-punk princeze

Jedna je od izvođačica koje su prodale najviše albuma u SAD-u. Prozvana je pop-punk princezom. Na glazbenu scenu probila se debitantskim albumom Let Go. Do 2009. godine album je prodan u više od 16 milijuna primjeraka diljem svijeta, od toga 6 milijuna samo u SAD-u.

Našao se na vrhu ljestvice u Australiji, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu. Avril je tako sa sedamnaest godina postala najmlađa ženska solistica koja je imala album na vrhu ljestvice u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njezini ostali albumi Under My Skin i The Best Damn Thing plasirali su se na vrh globalne ljestvice. Njezin četvrti studijski album Goodbye Lullaby objavljen je 2. ožujka 2011. godine, a peti pod nazivom Avril Lavigne 1. studenog 2013.

Nakon višegodišnje pauze Avril se vraća sa šestim studijskim albumom Head Above Water, koji je objavljen 15. veljače 2019. Album je dospio među deset najboljih u Australiji, Austriji, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a našao se na 13. mjestu američke ljestvice Billboard 200. Glavni singl inspiriran je njenom borbom s lajmskom bolešću. 

U veljači 2021. objavljen i njen sedmi album Love Sux, koji je debitirao na 9. mjestu ljestvice Billboard 200.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.