Video: Beastie Boyu Adamu Yauchu dijagnosticiran rak žlijezda slinovnica

ADAMU YAUCHU, vokalistu, basistu i osnivaču hip-hop skupine Beastie Boys dijagnosticiran je  rak žlijezda slinovnica. U službenom priopćenju skupine o bolesti Adama Yaucha stajalo je: "Srećom rak je otkriven i lokaliziran u ranom stadiju bolesti. Liječnici smatraju kako će se vrlo brzo i lako izliječiti. No Adam će morati na operaciju nakon čega će nekoliko tjedana provesti u bolnici. Prema dosadašnjim informacijama, operacija ne bi trebala utjecati na njegove glasnice".  Beastie Boysi su morali odgoditi neke koncerte kao i izdavanje novog albuma.


"Samo mi treba malo vremena da obavim sve potrebne provjere nakon čega ćemo objaviti novi album i odraditi nekoliko koncerata. To sve mi je strašno naporno, jer sam se veselio nadolazećim nastupima. Međutim, liječnici su bili jasni kad su mi objašnjavali da ova bolest nije nešto što mogu staviti postrance i posvetiti joj se kad nađem vremena", rekao je 43-godišnji Adam Nathaniel Yauch, poznatiji kao MCA ili Nathaniel Hörnblowér.

Beastie Boys obgrlili budizam

Rođen u njujorškom Brooklynu u židovskoj obitelji od malih nogu zaljubljen je u bas gitaru. Prvi nastup održao je kao član skupine Beastie Boys čiji je član još i danas. U međuvremenu svirao je i za hardcore punk skupnu Reagan Youth usput pohađajući srednju školu Edward R. Murrow High School u Midwoodu u predgrađu Brooklyna. Pet godina kasnije o Beastie Boysima se počeo brinuti producent Rick Rubin kada su 1986. godine objavili svoj prvi album "Licensed to Ill".

Iako rođen kao židov, Adam je u međuvremenu prigrlio budizam. Aktivan je u kampanji "Free Tibet" u borbi za slobodu Tibeta i prava njegovih stanovnika. 1996. godine Adam je pomogao ostvarenju prvog Tibetan Freedom koncerta u kalifornijskom San Franciscu. U slobodno vrijeme Yacht se bavi snowboardanjem i skteboardanjem pa je tako završio u mega popularnoj igrici Tony Hawk's Proving Ground.

Pročitajte više