VIDEO Bili smo na otvorenju najvišeg nebodera u Hrvatskoj, evo tko je sve došao

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji s: Dalmatia Tower

OTVORENJE splitskog Dalmatia Towera odvilo se uz pravu dalmatinsku feštu. Tako je uz vatromet, Gibonnijev koncert i visoke uzvanike u utorak, na Dan grada Splita i blagdan sv. Duje, svečano otvorena najviša hrvatska građevina.

Svih 135 metara, koliko je visoka, izmjerio je svojim koracima alpinist Vedran Vračar koji na svečani domjenak na vrhu zgrade nije došao liftom već užetom. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu u našem izvještaju.

Zgradu u kojoj su smješteni hotel, unutarnji bazen, spa centar, prostor za sastanke i fitnes, projektirao je arhitekt Otto Barić. Dalmatia Tower već je dobio i dvije međunarodne nagrade - European Property Awards u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te International Property Award za najbolji projekt u kategoriji razvoja.

Investitor Josip Komar istaknuo je da je dovršetak ove zgrade stvorio gotovo tisuću radnih mjesta.

Na svečanosti su sudjelovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, veleposlanica SAD-a Nathalie Rayes, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonći Glavina, kao i niz poznatih lica iz svijeta estrade, sporta, poduzetništva, politike i kulturnog života Splita i Hrvatske.

Zabavu nisu zaobišli ni Zlatko Dalić, Tonči i Vjekoslava Huljić, Marko Pecotić, Ivan Pažanin, Renata Buljan, Ivica Šurjak, Antonija Dora Pleško, Lorena Bučan, Goran Bogdan, Ivan Kustić. Leona Paraminski, Mima Karadžić, Joško Čagalj Jole, Petar Dragojević, Domenica, Anamarija Asanović, Lovre Kalinić, Kristijan Iličić i mnogi drugi.

Vatromet su zajedničkim pritiskom na gumb aktivirali Goran Ivanišević i Nathalie Rayes koji su proglašeni kumovima Dalmatia Towera.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Dalmatia Tower u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više