VIDEO Bilo jednom u Jugoslaviji: Ana Sasso okušala se u još jednoj karijeri, ali ne baš uspješno

Screenshot: YouTube

PROŠLO je 35 godina otkako je Ana Sasso ponijela laskavu titulu Miss Jugoslavije. To joj je bila odskočna daska i za dalje te se okušala čak i u pjevačkoj karijeri. Evo kako je to prošlo. 

>>FOTO Sjećate se Pipi? Ana Sasso i 35 godina nakon legendarne reklame izgleda sjajno<<

SRPANJ 1986: Ana Sasso ima 22 godine i to ponosno ističe. Još joj nije vrijeme da ih krije. U posljednje vrijeme krupnim koracima ulazi u svijet pop muzike i to sudjelovanjem na najpoznatijim domaćim festivalima (MESAM 85, Split 86) i prvom velikom pločom s pjesmama svog sugrađanina Splićanina Nenada Vilovića.

Ana Sasso je lijepa i atraktivna i jedna od onih ljepotica koje za taj svoj izgled imaju "uvjerenje". Bila je službeno Miss Jugoslavije i s tom titulom predstavljala je našu zemlju na natjecanju u Londonu.

Naravno, ne treba sumnjati da je Ani Sasso ta, za mladu djevojku, veoma laskava titula doprinijela daljoj karijeri. Bila je prava odskočna daska. Tako se mlada Splićanka priključila Biljani Ristić, Almi Ekmečić, Daliborki Stojšić, Moni Kovačič. Ove zime, točnije prosinca prošle godine, debitirala je na beogradskom MESAM-u pjesmom Nenada Vilovića "S tobom sam jača" da bi nedavno i svojoj, domaćoj publici na "Splitu 86" pokazala da je zaista postala i pjevačica.

Naravno, koliko je status "službene" ljepotice pomogao Ani Sasso toliko joj u nastavku karijere može i odmoći. Jer biti mlad i lijep je dosta negativna hipoteka u domaćoj muzici za koju se čvrsto vezuje slab pjevački talent u stilu krilatice "lijep stas, rđav glas". Dakle i za Anu su vrata popularnosti širom otvorena ali je, poslije prolaska kroz njih, čekaju razne zamke i opasnosti. Prije svega, treba dokazati da do festivala i ploča nije došla samo lijepim izgledom već da zaista umije i pjevati.

Momak je nagovorio da se prijavi za Miss

A Ana je za to imala dvije značajne prilike i, što je najvažnije, LP ploču. Ona nije nametljiva i agresivna i, čini se, nije ni grčevito ambiciozna. I danas često o svojoj karijeri iskreno kaže:

"Sve što sam radila bilo je na nagovor drugih. Da se prijavim za Miss presudno je utjecao moj ondašnji momak. Njemu je tada do toga više bilo stalo nego meni. Što se muzike tiče, to je došlo čak godinu dana poslije Londona. Nagovorio me je moj prijatelj Nenad Vilović. On je procijenio da mogu pjevati i da vrijedi probati."

Da je zaista prava pop pjevačica, a ne samo festivalski eksperiment govori i podatak da je Ana Sasso posljednjih mjeseci veoma zaposlena na estradi. Redovni je član nekih mješovitih estradnih grupa koje obilaze Bosnu i Hrvatsku, a slušat će je i, vidjet će, i drugi krajevi Jugoslavije. I to sve prije nego što je Produkcija ploča Radio Televizije Beograd izdala njen prvi album. Taj događaj se očekuje na jesen ove godine.

U međuvremenu se njeno pjevanje već oglašava na velikoj ploči Splitskog festivala koju je izdao "Jugoton". Tamo se Ana oglašava, baš kao i u Splitu, u duetu sa Žarkom Mamulom. Da je u estradnom poslu još neiskusna pokazuje i nedostatkom vještine komuniciranja s novinama. Zasad, to ne krije, bolje pozira nego odgovara na pitanja.

Od prve ploče očekuje uspjeh i objašnjava zašto: "Vjerujem da imam bar dva hita. Jedan je ona pjesma s MESAM-a to jest "S tobom sam jača", a drugi će, nadam se, biti numera "Ti si moj otrov".

S kim sam jača i tko je moj otrov?

Ha, ha, nemam za sada nikoga. Nemam ni namjeru uskoro se udavati. Još sam mlada, a smetalo bi mi u karijeri. Živim u Splitu kod roditelja koji me za sada još uzdržavaju."

Razgovarao: Zoran Predić (RTV revija, 1986.) 

Pročitajte više