VIDEO Bivši vojnik tvrdi da je novi Isus: "Spasit ću vas, imam školu plemenitih i čistih djevica"

Screenshot: YouTube

VISSARION, pravim imenom, Sergey Anatolyevitch Toro, tvrdi da je upravo on reinkarnacija Isusa Krista. Ovaj 56-godišnji bivši vojnik Crvene armije i prometni policajac iz Rusije uvjeren je da je spasitelj.

Nakon pada Sovjetskog Saveza osnovao je zajednicu u Tiberkulu, koja je ubrzo prozvana kultom. Tada se prvi put predstavio javnosti kao duhovni vođa, piše Mirror.

"Bio je to najprikladniji trenutak u ovom svemiru da se pojavim", rekao je.

Navodno ima dvije žene i šestero djece. Nakon što je ostavio prvu suprugu, oženio je 19-godišnjakinju koja je s njim živjela 12 godina. Predviđa da će svijet pogoditi velika poplava, a samo će se njegovi sljedbenici spasiti i dočekat će ih duhovno savršenstvo. Podučava ih reinkarnaciji, vegetarijanstvu i dolasku apokalipse, a trenutno ima 5000 sljedbenika. Pravila kojih se oni moraju pridržavati prilično su stroga - nema alkohola, cigareta, novca ni mesa i mesnih proizvoda.

"Imamo školu plemenitih i čistih djevica, pripremamo djevojke da jednog dana budu supruge čestitih muškaraca. One moraju naučiti ne uzdizati se nad muškarcima, biti sramežljive i ne hvaliti se svojom slobodom", rekao je Vissarion za BBC.

Optužuju ga da je svojim sljedbenicima isprao mozak, a on odgovara: "Ovo je neizbježno. Ustrojit ću bazu koja će promijeniti čovječanstvo". 

Pročitajte više