VIDEO Boja kape ove tiktokerice izazvala je raspravu na internetu. Koju vi vidite?

Screenshot: Instagram

KORISNICA TikToka imena Otelia Carmen objavila je video u kojem je njezina zimska kapa u različitim prostorijama različite boje te je uspjela zbuniti svoje pratitelje na društvenoj mreži.

"Danas sam kupila ovu zelenu kapu u prodavaonici i donijela je kući. Kada sam je izvadila, pomislila sam 'zašto je smeđa'. Tada sam shvatila - metamerizam. Zbog toga je rasvjeta toliko važna u dizajnu interijera", ispričala je Otelia. 

 

Naime, metamerizam je pojava promjene boje na obojenom predmetu zbog različitih spektralnih emisija iz različitih izvora svjetlosti. Otelia je video snimila i u svom domu te je i tamo kapa promijenila nekoliko nijansi. 

Naposljetku je Otelia kapu iznijela na svjetlost dana te zaključila da je kapa ustvari smeđa. Njezina videa na društvenim mrežama skupila su više od šest milijuna pregleda te izazvala mnoštvo komentara. 

"Meni se čini da je kapa zelena", "Molim?", "Prava boja se može vidjeti samo na svjetlu", "Dakle… zelena je, smeđa, crvena", "Jako sam zbunjena", "Opet kreće polemika je li haljina zlatno-bijela ili crno-plava", pisali su pratitelji te se osvrnuli na debatu o bojama haljine koja je zahvatila društvene mreže 2015. godine.

@oteliacarmen

Reply to @mama_foxx87 Explaing the color changing hat, but I still have questions 😅 #learnontiktok #colortheory #metamerism #stemtok #interiordesign

♬ original sound - Art + Design

 

Pročitajte više