VIDEO Bosanski voditelj izaziva Šprajca: "Pozovi me u emisiju uživo da ti utrampim i pošprajcam"

Screenshot: YouTube

SENAD HADŽIFEJZOVIĆ izvrijeđao je Kolindu, Šprajc stao u obrane predsjednice, a bosanskohercegovački voditelj mu odbrusio i najavio kako će ga "našprajcati" u petak što je i učinio sinoć u Centralnom dnevniku.

Šprajcu je poručio, između ostaloga, da mu je žao da se "isprsio da brani predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. "Žao mi je, vjerujte mi, što je to uradio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu - režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije", rekao je Hadžifejzović. Šprajcu je objasnio da je prezime mogao promijeniti i u Kitarović.

Istaknuo je i kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične, piše Avaz. "Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po vlastitom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje...", kazao je Hadžifejzović te nastavio: "Ako bih ja sad odgovorio na isti način, onda bih ispao glup k'o Šprajc."

Na čijoj ste vi strani?

 

"Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prijevodu na bosanski to znači kloc" rekao je Hadižifejzović te zaključio "rukavicom u lice": "Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam. 

Pročitajte više