Video: Britanac dječjeg lica postao otac sa samo 13 godina

PRIJE četiri dana 13-godišnji Alfie Patten, dječak koji izgleda kao da ima osam godina, postao je otac, nakon što je njegova 15-godišnja djevojka Chantelle Steadman rodila njihovu kćer, Maisie Roxanne."Pomislio sam kako bi bilo dobro imati dijete", kazao je dječak nesazrelim glasom te objasnio da su se on i njegova djevojka dogovorili kako neće napraviti pobačaj, prenosi The Sun.

 "Nisam razmišljao kako ćemo uzdržavati dijete. Baš i ne dobivam neki džeparac, a otac mi ponekad da deset funti", dodao je. Njegov otac Dennis Patten kazao je kako dječak nije svjestan u što se upustio, ali kako silno želi biti predan i odgovoran otac pa je tako bio prvi koji je držao kćer u bolnici. Stalno je pored nje i nježno je ljubi i daje joj bočicu s mlijekom.

Jedna noć nezaštićenog seksa

Nevjerojatna je činjenica da je kćerka dječaka i djevojčice začeta kada je omaleni i samo 121 centimetara visoki Alfie Patten bio godinu dana mlađi, i to nakon samo jedne noći nezaštićenog seksa. Njihova tajna izronila je na vidjelo već nakon šest tjedana, nakon što je majka djevojčice, 38-godišnja Penny Steadman, postala sumnjičava na naglo debljanje svoje kćeri te ju je pritisla oko tog.

"Bit ću dobra majka, a i Alfie će biti dobar otac"

"Bila sam nervozna pri porođaju, ali inače sam bila vrlo uzbuđena", kazala je Chantelle Steadman i dodala kako je umorna nakon poroda. Kad je tek saznala da je trudna, kaže, plakala je jer nije znala što će učiniti.

"Mislili smo kako ne trebamo pomoć roditelja. To mi je bilo zadnje na pameti kad sam otkrila da sam trudna. Pomislila sam kako će me roditelji ubiti", ispričala je 15-godišnja majka. "Bit ću dobra majka, a i Alfie će biti dobar otac", zaključila je na kraju djevojčica.

Njihovu odluku da zadrže dijete te njihovu hrabrost, pozdravila je Michaela Aston iz kršćanske udruge LIFE, koja se bori protiv pobačaja. Inače, Alfie Patten umalo je postao i najmlađi otac u Velikoj Britaniji, no tu titulu drži Sean Stewart, koji je ocem postao sa samo dvanaest godina, 1998. godine.

B.V.
Foto: The Sun

Pročitajte više