Video: Cannes - Mini Me nasmijavao fotografe, Đoković odbio Sharon Stone

IAKO je redatelj Terry Gilliam zbog smrti glavnog glumca Heatha Ledgera prvotno povukao film "The Imaginarium of Doctor Parnassus" iz festivala u Cannesu, jer nije znao kako privesti snimanje kraju, film je ipak nekako snimio a večeras će doživjeti svoju svjetsku premijeru. Scenarij za koji su bili zaduženi Gilliam i Charles McKeown morali su ga promijeniti i nekako zamijeniti nesretnog Ledgera pa su tako uskočili Johnny Deep, Colin Farrell i Jude Law.

Patuljasti glumac Verne Troyer koji je s Legerom bio na setu na dan njegove smrti jedva je odlučio snimiti film do kraja što je redatelja ganulo do suza. Iako je ovaj film za cijeli tim vrlo osjetljiv upravo zbog Ledgera odlučili su tijekom službenog fotografiranja uoči premijere šaliti se kao da cijela priča nema tako tužnu i nesretnu pozadinu. Terry i Verne su se glupirali skakajući po cijeloj pozornici, igrali "lovice", pokazivali si srednji prst i šalili na svoj račun, pogotovo Verne koji uvijek lovi priliku biti autoironičan oko svoje visine. Fotografi su ga dočekali s oduševljenjem, a sve je na kraju završilo suzama radosnicama.

"Vratiti se na set nakon njegove smrti je jedna od najtežih stvari koju sam napravio. Snimao sam s njim na dan njegove smrti", jednom prilikom rekao je Verne. U svjetskim kinima "The Imaginarium of Doctor Parnassus" će se početi prikazivati 6. lipnja a kad će ga moći gledati hrvatski filmofili još uvijek nije poznato.

"Bravo, majstore: Novak ponizio Clintona!"

I dok bi se neki odrekli milijun dolara kako bi večerali u društvu još uvijek zanosne Sharon Stone srpski tenisač Novak Đoković odbio je njezin poziv na humanitarnu večeru "amFAR Cinema against AIDS" koju je organizirala u Cannesu u hotelu Du Cap-Eden-Roc. Tad je rekao kako ne želi biti dio te večeri "jer će tamo biti i bivši američki predsjednik Bill Clinton", što je oduševilo srpske medije koji su mahom svoje članke naslovljavali : "Bravo, majstore: Novak ponizio Clintona!"

Novak u Cannesu boravi sa svojom djevojkom Jelenom Ristić a ideja da će morati stajati uz bok Billu i fotografirati se za svjetske medije naprosto ga je užasnula. Tako je mladi par odbio i poziv na ekskluzivni party nakon večere. Ulaznica na večeru koštala je deset tisuća eura a na posebnoj aukciji tijekom večer bio je na prodaju i Clintonov saksofon. Prema napisima srpskih medija "Novak nikada neće zaboraviti Clintonovo bombardiranje Srbije 1999. godine pa je svoj izostanak pristojno opravdao brojnim obavezama".

Đoković partijao s Bradom i Angelinom

Možda je Đoković želio izbjeći paljbu srpskih medija kakvu su doživjele Ana Ivanović i Jelena Janković kad su nedavno osvanule njihove fotografije na kojima su u društvu s Clintonom. Zvijezde je zabavljala pjevačica Annie Lenox a među VIP uzvanicima bili su i Donatella Versace, Paris Hilton i američki filmski producent Harvey Weinstein.

No, Novak ipak nije mogao odoljeti Bradu Pittu i njegovoj Angelini pa im se u društvu djevojke Jelene pridružio na partiju poslije premijere Tarantinova filma "Inglourious Basterds" u luksuznom klubu "Baoli" koji se nalazi na popularnom La Croisetteu.

L.V.
Foto: AFP, JLP

Pročitajte više