Video: Cro A Porter otvorila genijalna Amarie, iznenađenje večeri Arileo

PRVU večer Cro A Portera otvorila je revija genijalne Amarie, koja je predstavila novu kolekciju i pokazala da svoje modele komotno može izlagati uz bok poznatim svjetskim dizajnerima. Osim Amarie, u hali Zagrebačkog velesajma svoje modele za nadolazeću sezonu predstavili su i Teo Perić, Ivona Martinko, Ivana Popović, Ani Ani, Martina Felja, Ksenija Vrbanić i modno iznenađenje večeri, Marija i Jurica Pirić, modni dvojac i bračni par, koji stvaraju i rade pod modnim imenom Arileo. Svi odreda prisutnima su sugerirali da u modi više nisu dekoltei i golotinja, već elegancija i čiste lepršave linije.

Osim možda Ivane Popović, čiji su modeli nešto punijeg stasa ipak pokazali ipak pokazali pokoju tjelesnu draž, a dizajnerica, od koje nitko vjerojatno nije ni očekivao običan defile, i ovog puta pripremila je nešto drukčije. Tako su modele Ivane Popović nosile djevojke i žene koje su usput i pjevale, a zbunjena (ili nezainteresirana) publika taj je trenutak večeri iskoristila za već tradicionalno razmjenjivanje šaputanja, svojstveno hrvatskoj estradnoj i društvenoj sceni.

Modni znalci znatiželjno promatrali revije iz prvog reda



Ipak, većina modnih znalaca, među kojima su bili i bračni par Zalepugin, Nenad Korkut, Jelena Veljača, Borut Mihalić, Neven Ciganović i mnogi drugi, pažljivo su promatrali revije, koje su iz godine u godinu zaista sve bolje. Da moda u Hrvatskoj već odavno nije sporedna stvar, pokazali su i organizatori, koji su uspjeli stvoriti intimno ozračje, moglo bi se čak reći i svjetsku atmosferu. Naravno, neke od prisutnih zvijezda i dalje su poslovično bile fokusirane isključivo na šank, koji je ove godine prigodno smješten na galeriji iznad piste, ali sve u svemu, da se Cro A Porter može nazvati jedinom dostojanstvenom modnom priredbom u Hrvata - može! Večeras su na rasporedu revije: Linee Exclusive, Borisa Pavlina, Matije Vuice, Hippy Gardena, Marina Designa i Boudoira, čije nove kolekcije s nestrpljenjem očekujemo.

Vanda Voloder
Foto: Goran Perešin
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više