Video - Cro A Porter provjereno: Fantastično tijelo Anice Kovač i dalje je tu!

IAKO je drugu večer Cro A Portera pohodila i božica Severina, modno ona nije ponudila ništa novo. Večer su otvorile kreacije Danijele i Irine Car, koje su u prve redove tradicionalno poredale poznate i istaknute, odnosno, ono malo njih što je ostalo a da se u datom trenutku u njihovim  kreacijama nije prešetavalo pistom. Anica Kovač, koja se samo za ovu priliku vratila na modne piste, pokazala je da i nakon dva poroda i dalje ima zavidnu liniju, a za sve one koji su se za gospođu Kovač možda zabrinuli, ovo je službena vijest: njezine fantastične noge i dalje su tu, i da, i dalje su fenomenalne. Dinastija Car u svoje redove i ovaj put je regrutirala (uz Anicu) Nikolinu Pišek i Fani Stipković, što možda i nije bio dobar potez s obzirom na novu/već viđenu kolekciju, jer su oči posjetitelja bile uprte samo u njih.

Uslijedile su revije Fare, Marine Design, Ognjenke Antunac (za koju su se mnogi pitali tko ju je uopće pustio na ovakvu modnu manifestaciju) te Tea Perića koji opet radi za Mak i na kraju, Matije Vuice. Perićevi modeli i dalje su točno ono što smo od njega navikli gledati - nosivi, poslovni, elegantni stil za praktične dame - i ni korak dalje od toga, a "vjerna sebi" ostala je i Matija Vuica, koja je nakon prpošne kolekcije koju je pokazala na proljeće, opet, čini se, ostala bez inspiracije.

Umjesto mode na tapeti - tračevi

Međutim, Cro A Porter je ipak Cro A Porter, događaj koji poznati ne propuštaju, tako da se između revija našlo dosta vremena i za izmjenjivanje friških tračeva, koji su okupljene zabavljali u nedostatku druge inspiracije. Najveću pompu svojim dolaskom izazvala je uvijek elegantna i prelijepa Severina, koja se dubokog dekoltea i blistavog osmijeha zabavljala u društvu književnice i kolumnistice Rujane Jeger, čije smo Marte dosad navikli viđati u Jabuci ili kakvom drugom opskurnom lokalu, nikako ne na modnim manifestacijama koje poput magneta privlače agilne paparazze. Kod Rujane je, čini se, gotic chick i crna boja i dalje u modi, i neka je, individualnost se cijeni.

Boris Banović spavao, Mehunka prošetala mlađahnog Mihaela

Večerašnje revije nije propustio ni Neven Ciganović koji nas je počastio dekolteom dubljim od Severininog, ali ni Boris Banović, koji se tijekom prešetavanja modela očito jedva suzdržavao od - spavanja. Zijevao je i elegantni Saša Zalepugin, koji je na Velesajam dopratio modnog virtuoza s kojim je vjenčan, Tihanu Harapin Zalepugin. Svojeg mlađahnog dečka povela je i Snježana Mehun, koja s godinama izgleda sve bolje, primijetili su to večeras mnogi.

Organizacija i produkcija zasjenila modele

A ti isti mnogi primijetili su i da je svako izdanje Cro A Portera, barem produkcijski, sve bolje i bolje. Kroz gužvu koja se nakon revija stvorila oko šanka bilo se nemoguće probiti, a ona nam je rekla jednu stvar na koju se svi (i dalje) vraćaju. Kad su moda i luksuz u pitanju, kod Hrvata nema recesije. A zašto bi i bilo, recesija nije zabavna, moda jest. Samo se nadamo da će se toga sjetiti i naši dizajneri kada krenu stvarati svoje nove kolekcije.

Pročitajte više