VIDEO Crtić za djecu o tipu s ogromnim penisom vijest je u svijetu, pogledajte ga

Foto: Press

NIJE to jednostavno opisati, ali u Danskoj su djeca u novu godinu ušla s novom animiranom televizijskom serijom pod nazivom John Dillermand, o muškarcu koji ima zapanjujuće dugačak i neposlušan penis. John Dillermand (diller je danska riječ za penis) je nesretni i dobronamjerni lik odjeven u crveno-bijeli prugasti kombinezon koji samo želi iz dana u dan gledati svoja posla. Želi kupiti namirnice, ići u zoološki vrt, baviti se svojim vrtom, piše Kathryn VanArendonk za Vulture.

>>Danski crtić za djecu o tipu s najvećim penisom na svijetu šokirao neke roditelje

Međutim, jadnom Dillermandu na svakom koraku njegov vlastiti penis stvara probleme. Uvuče se u živicu poput zmije, u kojoj ga susjed gotovo odsiječe škarama. Zgrabi kornet sladoleda, ali mu potom sladoled padne na semafor, izazove kratki spoj i poremeti promet. U jednoj alarmantnoj sceni Dillermand ide u lov, ali njegov ekstremno dugačak penis zgrabi pušku i maše njome po šumi.

Nije nimalo iznenađujuće da je John Dillermand postao ponešto kontroverzan programski odabir za djecu u Danskoj. Britanski dnevni list The Guardian objavio je nekoliko citata danskih znanstvenika i psihologa, koji se kreću od "ovo je ovjekovječivanje standardne ideje patrijarhalnog društva i normalizacija 'kulture svlačionice'", do "djeci su genitalije zabavne". Guardian piše i kako je Dillermandov penis prilično aseksualan. Iako reagira kad se ozlijedi, Dillermandov penis nema nikakve veze s užitkom, pa čak ni s mokrenjem. Prije se radi o stalno prisutnom i često neželjenom ljubimcu.

VanArendonk je pogledala nekoliko epizoda. Svaka traje pet minuta. I koliko god čudnom zamišljali ovu emisiju, ona je zapravo još čudnija. John i ostali likovi kao da su izrađeni od plastelina, šeću se svijetom ukočenih udova i grubih i oštrih izraza lica. Malo likova zapravo uopće ima lice, sve emocije potječu od Johna. On ima dva plastična izbuljena oka kojima izražava neprestanu uznemirenost zbog akcija njegova penisa. Za razliku od drugih animacija, penis se giba gipko i nepredvidivo kroz Johnov svijet. On se baca i grabi ručku kosilice, uvlači se u zmijsku nastambu u zoološkom vrtu, krade kovanice od uličnog svirača kad John nema dovoljno novca za ručak (naravno, želi kupiti kobasicu).

VanArendonk je vjeruje da u Johnu Dillermandu postoje i neke suptilne nijanse koje nije uspjela pohvatati. Sva naracija je na danskoj jeziku, a internet ne nudi engleske titlove. Novinarka Vulturea na društvenim je mrežama zamolila govornike danskog jezika da prevedu animiranu dječju emisiju o čovjeku s divovskim penisom, ali nitko se nije javio. Srećom, priča je prilično vizualno shvatljiva. Osim toga, Google Translate se dobro snalazi s naslovima i opisima pojedinih epizoda. Na primjer, deveta epizoda nosi naslov "John u ribolovu".

Priča o momku koji daje sve od sebe da uspije u svijetu koji nije stvoren za njegovo tijelo

"John ide u ribolov, ali nema štap. Ipak, može loviti ribu penisom. Nažalost, to je prilično nezgodno, jer mogao bi izvući smeće. Ostali na obali toliko mu se smiju da penis gurne djecu u vodu. Ali John priskače u pomoć svojim penis-kopterom i vraća djecu na obalu. Sve je u redu kad John uhvati dobar komad", piše u opisu epizode.

Baš kad je VanArendonk odustala od prijevoda naracije u emisiji, javio se prijatelj iz Kopenhagena i preveo stihove uvodne skladbe. Prema njegovu tumačenju "John Dillermand" može se prevesti kao Pimpek Karić, što bi značilo da uvodni stihovi glase: "Zdravo, ja sam Pimpek Karić/on ima najduži pimpek na svijetu/gotovo nema toga što ne može učiniti s njim/može mahati njime okolo/može se malo i osramotiti/mogao bi spasiti cijeli svijet samo kad bi imao priliku".

I to je prava poruka Johna Dillermanda. Koliko god zabrinjavajuće bilo gledati šou o muškarcu s divovskim i nekontroliranim penisom, zapravo je to priča o momku koji samo daje sve od sebe da uspije u svijetu koji nije stvoren za njegovo konkretno tijelo. To je također priča o nadi. Johnov penis spašava djecu od utapanja. Sigurno je da John Dillermand ima lekciju za sve nas o našim tijelima, o ljubavi prema sebi samima te o radosti gledanja muškarca koji svojim penisom može igrati badminton sa samim sobom.

Pročitajte više