Video: Damir Kajin s obitelji uživa na skijanju u Nassfeldu, iznenadila ga Indexova kamera

AUSTRIJSKO skijalište Nassfeld, koje se nalazi na samoj granici s Italijom, i ove je godine jedna od omiljenih zimskih destinacija za brojne Hrvate. Osim promotora ovog skijaškog raja u Koruškoj, Tonyja Cetinskog, i njegova sina Christiana, u Nassfeldu ovih dana u skijanju s obitelji uživa i Damir Kajin, kojeg smo iznenadili na nadmorskoj visini od 2.000 metara, na vrhu Berghex: "Svemu sam se nadao, ali da ću na vas naletjeti ovdje gore, to mi nije padalo na pamet ni u snu". Kazao nam je, između ostalog, i kako bi Hrvati trebali učiti od Austrijanaca o turizmu. Više pogledajte u priloženom videu.

Samo klasično skijanje i bordanje odavno mnogima nisu dovoljni pa se ponudu skijališta Nassfeld svake godine trude obogatiti novim sadržajima, među kojima je od ove godine, primjerice, Zweikofel staza (BMW X-ruta) s virtualnom publikom. Možete isprobati i šetnju na krpljama, završiti najbrži tečaj jezika u Alpama ili se okušati u nekima od brojnih zabavnih aktivnosti na snijegu - snow tubingu, carvingu, skifoxu, airboardu, snowbikeu i snowskateu.



Najduža skijaška utrka na svijetu, pod motom "Pobijedi Armina Assingera" u Nassfeldu će se održati 28. siječnja - skijaši amateri će tijekom ove utrke, koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, prijeći senzacionalnih 25,6 kilometara spusta i 6.000 metara visinske razlike u jednom prolazu. Cilj sudionika je nadmašiti vrijeme bivše skijaške zvijezde Armina Assingera, koji je pokrovitelj ove utrke i sudionik. U programu će po prvi puta sudjelovati Red Bull Air Race. Za one koji nisu ljubitelji zime i radosti na snijegu, Nassfeld nudi bogati program tijekom cijele godine pa i u toplijim mjesecima možete uživati u raznim sportskim aktivnostima - od biciklizma i penjanja do raftinga.

Pročitajte više