VIDEO Danas su najveće hrvatske zvijezde, a nekad su pjevali uvodnu špicu Pokemona

Screenshot: Youtube

MILIJUNI ljudi diljem Hrvatske love Pokemone mobilnom aplikacijom, a mnogi od njih uopće nisu bili rođeni kada je animirana serija Pokemoni bila ultimativni hit sinkroniziran na hrvatski.  Serija se prikazivala u udarnom terminu od ponedjeljka do petka, a vikendi su bili rezervirani za reprize.

Ash Ketchum bio je junak djetinstva djece rođene devedesetih godina, a sve što je imalo veze s popularnim crtićem masovno se prodavalo. Čudovišta koja je glavni junak serije skupljao u Poke lopte bila su likovi na dječjim majicama, posteljinama, sladoledima, slatkišima, grickalicama, školskom priboru, a masna lova se zarađivala pogađanjem pokemona u najgradnoj igri "Tko je taj Pokemon" koja bi se pojavila na polovici crtića i mamila djecu da od sjene prepoznaju novog Pokemona.

Mnogi klinci još uvijek pamte Team Raketu i zgodnu Jessie kojoj je glas posudila Mila Elegović, Ashovog ljutog neprijatelja Garyja, neposlušnog Pokemona Chrizarda i priglupog mačka Meowtha. 

Pamte se i uvodne špice. Čak po dvije su otpjevali Jacques Houdek i Đani Stipaničev, a najveći hit "Svi mi živimo u Pokemon svijetu" otpjevao je Tony Cetinski. Poslušajte od 1:00.

Pročitajte više