VIDEO Deložira se zagrebački klub Jabuka, stigla i interventna policija

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAKON što je Općinski sud u Zagrebu donio rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja, danas je krenula deložacija GK-a Jabuka.

Policija je osiguravala prostor oko kluba, a ispred su se mogla vidjeti i neka poznata lica koja su došla pružiti podršku Jabuci i voditelju kluba Marinu Viduki Stivu. Među njima bili su Dario Juričan, ali i Tomica Petrović, Severinin menadžer te jedan od osnivača Jabuke i bivši voditelj kluba.

Prije nekoliko dana održano je prosvjedno okupljanje "Ne damo Jabuku - posljednji ples?", koje je okupilo veći broj ljudi.

"Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je 15.09.2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja, nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja je određena za dan 20.10.2020. u 10 sati. Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke. Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured Krsnik i partneri. Poznato je da navedeno odvjetničko društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu", objavili su prošlog tjedna iz Jabuke.

Nakon toga oglasili su se i iz Grada te objavili da Jabuku "spašavaju, kao i Kino Europu".

"Vraćanjem Jabuke mladima 2001. Grad i Gradonačelnik Bandić pokazali su što je prioritet, uostalom kao i u slučaju spašavanja od tajkunizacije kultnih zagrebačkih kina među kojima je i kino Europa", stajalo je u priopćenju.

"Presmiješni su i precinični navodi iz priopćenja Grada Zagreba da nas se izbacuje kako bi se u Jabuci osigurao nastavak kulturne djelatnosti, jer kulturna djelatnost se u Jabuci odvija već  52 godine, ali je očito da se ne odvija onako kako si je to zamislio gradonačelnik", odgovorili su na to iz Jabuke.

"Dakle, možemo samo pretpostaviti da je gradonačelnik Jabuku namijenio nekom od svojih poslušnika, mi ih iz milja zovemo Rođo", zaključili su.

Pročitajte više