VIDEO Devet jezivih nestanaka koji nikada nisu riješeni: Što se dogodilo ovim ljudima?

Foto: Press

TRUE CRIME dokumentarci sve su popularniji, a nakon "Jinxa", "Making a Murderer", "The Keepers" i "Mommy Dead and Dearest", gledatelji su u potrazi za intrigantnim slučajevima koje bi mogli pratiti.

BuzzFeed je skupio deset fascinantnih neriješnih slučajeva koji samo čekaju pravu ekipu da ih istraži, o tome snime dokumentarac i po mogućnosti otkriju što se dogodilo.

1. Maura Murray

Maura je imala samo 21 godinu kada je izgubila kontrolu nad automobilom i zabila se u nanose snijega uz cestu. Dogodilo se to u veljači 2004. Drugi vozač stao je i pitao je treba li pomoć, ali ona je rekla da ne treba jer je pozvala vučnu službu. Vozač je krenuo dalje, ali ipak je odlučio pozvati policiju.

Deset minuta kasnije, kad je policija stigla, auto je bio zaključan i Murray nije bilo. Nije bilo tragova u snijegu, psi tragači nisu je mogli nanjušiti, a helikopter opremljen toplinskim senzorima nije pronašao ništa.

Međutim, nedugo nakon toga počeli su se pojavljivati čudni detalji. Murray, inače odlična studentica, s računa je digla 280 dolara i profesoru poslala mail u kojem stoji da se neće moći pojaviti na predavanju zbog smrtnog slučaja u obitelji (lagala je). Njezine kartice, telefon, karta do Vermonta i vino pronađeni su u stražnjem dijelu auta, a ispred auta pronašli su mrlje crvenog vina. Kad su ušli u njezinu sobu u kampusu, pronašli su sve njezine stvari uredno zapakirane u kutijama.

Unatoč tragovima, detektivi je nisu uspjeli pronaći, a nisu primili ni dojave da je viđena.

2. Michael Henley i Tara Calico

U kolovozu 1989. na jednom parkiralištu u Floridi pronađena je uznemirujuća fotografija. Radilo se o slici mlade žene i dječaka koji su zavezani i čini se kao da se nalaze u malom mračnom prostoru. Bijeli kombi bez prozora primijećen je na mjestu gdje je pronađena i fotografija

Dvije obitelji identificirale su osobe na slici. Devetogodišnji Michael Henley nestao je tijekom kampiranja s ocem, a druga osoba s fotografije je 19-godišnja Tara Calico koja je nestala tijekom vožnje biciklom. Pronađen je njezin walkman, ali Tara i bicikl nisu pronađeni.

Tarina majka bila je sigurna da je na fotografiji njezina kći jer je imala istu frizuru i ožiljak na desnoj nozi. Henleyjevo tijelo kasnije je pronađeno u planinama gdje je i nestao, ali ne zna se što se dogodilo s Tarom niti je ikad otkriveno tko je ostavio fotografiju.

3. Asha Degree

14. veljače 2009., devetogodišnja Asha Degree spakirala je svoju školsku torbu tijekom noći i napustila kuću. Njezin brat, koji je spavao u istoj sobi, rekao je da je čuo zvukove koji su dolazili iz njezina kreveta, a njezina majka ujutro je otkrila da njezine kćeri nema. Policija je bila uvjerena da je pobjegla od kuće, ali radilo se o sramežljivoj i pristojnoj djevojčici za koju ovakvo ponašanje nije bilo karakteristično.

Pokrenuta je potraga i u obližnjoj šupi su pronađeni papiri slatkiša i njezina ukosnica. Godinu dana kasnije njezina je torba pronađena zamotana u kanti za smeće blizu jednog gradilišta, ali Asha nikad nije pronađena.

4. Johnny Gosch

Dvanaestogodišnji Johnny nestao je 1982. Jednog jutra krenuo je u uobičajeno raznošenje novina, ali nakon što je primijetio da se njegov sin ne vraća, Johnnyjev otac krenuo je u potragu. U ulici je pronašao njegova kolica za novine, a susjed je tvrdio da je primijetio da dječaka netko prati. No, policija je bila bespomoćna.

Petnaest godina kasnije, dva muškarca pojavila su se na vratima kuće njegove majke Noreen. Jedan od njih tvrdio je da je Johnny. Imao je dugu kosu i madež na prsima baš kao i njezin sin. Noreen je uvjerena da je to on. Rekla je da je Johnny djelovao preplašeno i da je drugog muškarca neprestano pogledavao, tražeći njegovo odobrenje. Zajedno su proveli sat i pol, a onda napustili njezin dom.

Nitko nije mogao potvrditi da je muškarac koji se pojavio stvarno bio Johnny, a unatoč nekim tragovima, nitko ga više nikada nije vidio niti čuo za njega.

5. Zebb Quinn

Osamnaestogodišnji Zebb Quinn i njegov 21-godišnji kolega Robert Owens u siječnju 2000. krenuli su pogledati auto koji je Zebb namjeravao kupiti. Svaki je vozio vlastiti auto, ali tijekom putovanja se Quinn zaustavio i Owensu rekao da se mora vratiti.

Quinn nikada nije stigao do svoje kuće, a Owens je istog dana završio u bolnici sa slomljenim rebrima i ozljedama glave. Tvrdio je da je doživio prometnu nesreću. Dva tjedna kasnije, Quinnov auto pojavio se na parkiralištu s crtežom usana na stražnjem prozoru i štencem koji se nalazio u autu. Policija nije pronašla ni jedan jedini trag koji bi upućivao na to gdje je Quinn i što mu se dogodilo.

Dvanaest godina kasnije, Owens je uhićen i osuđen za ubojstvo trudne zvijezde Food Networka, Cristie Schoen Codd i njezina supruga. Unatoč tome, nestanak Zebba Quinna i dalje se vodi kao neriješen slučaj.

6. Rachel Trilca, Julie Moseley i Lisa Wilson

Rachel Trilca (17) 23. prosinca 1974. krenula je u šoping centar sa svojom prijateljicom Lisom Wilson (14) kako bi kupila božićne darove. Baš u trenutku kad su kretale, pridružila im se i devetogodišnja Lisina susjeda julie Moseley.

Automobil u kojem su bile pronađen je kasnije tog dana na parkiralištu šoping centra. Bio je zaključan, a u autu su se nalazili darovi. No, djevojkama nije bilo traga.

Idućeg dana Rachelin suprug Tommy dobio je pismo u kojem je pisalo: "Znam da će biti problema, ali morale smo otići. Idemo u Houston. Vidimo se za tjedan dana. Auto je na gornjem katu parkirališta u Searsu. Voli te, Rachel".

Pismo je napisano dječjim rukopisom, a Tommy tvrdi da to nije napisala njegova supruga. Djevojke nikada nisu pronađene.

7. Rebecca Coriam

Disneyjevo krstarenje pretvorilo se u tragediju nakon što je 24-godišnja članica posade Rebecca Coriam iznenada nestala.

Posljednji puta viđena je na snimci sigurnosne kamere. Telefonirala je, a izgledalo je kao da ju je razgovor uznemirio. Kolega je zastao i pitao je je li sve u redu, a ona mu je odgovorila da jest. Jedna njezina papuča pronađena je na palubi, ali drugih tragova nije bilo.

Nekoliko sati ranije svojoj je majci poslala poruku da će je idućeg dana nazvati. Umjesto toga, njezina je majka dobila poziv da je njezina kći nestala. Kapetan tvrdi da postoji mogućnost da ju je pokupio val dok je stajala na palubi, a drugi tvrde da je vjerojatno skočila. Međutim, njezini roditelji vjeruju da je netko ubio njihovu kći i da posada pokušava zataškati zločin.

Slučaj nikada nije riješen.

8. Suzy Lamplugh

Suzy Lamplugh (25) posljednji je puta viđena u Londonu, 1986. Krenula je u razgledavanje jedne kuće u Fulhamu, a to nije bilo neuobičajeno jer je radila kao trgovkinja nekretninama. U njezinom rasporedu stajalo je "12:45 Mr. Kipper - 37 Shorrolds Road".

Njezin auto pronađen je kasnije tog dana ispred druge kuće, a njezina torbica bila je u autu. Unatoč opsežnoj policijskoj potrazi, Suzy nikada nije pronađena, a policija nikada nije uspjela identificirati misterioznog gospodina Kippera.

9. Lauria Bible i Ashley Freeman

Lauria je odlučila prespavati kod svoje prijateljice Ashley. Te noći u prosincu 1999. u kući je izbila vatra, a kad su hitne službe stigle na mjesto nesreće, u ruševinama su pronašli tijelo Ashleyne majke Kathy.

Djevojke su nestale, a policija je isprva osumnjičila njezinog oca Dannyja za ubojstvo i otmicu. No, nedugo zatim u kući su pronađeni i Dannyjevi ostaci. Oba roditelja upucana su u glavu prije nego je izbio požar.

Lauriain auto pronađen je nedaleko kuće, a neki zbog toga vjeruju da je Ashley upucala roditelje i isplanirala bijeg. No, Lauriaina torbica također se nalazila u autu i unutra je bilo 150 dolara. Stoga nitko ne zna zašto bi djevojke pobjegle bez novca. Iako je policija ispitala nekoliko osoba osumnjičenih za ubojstvo, slučaj je još uvijek neriješen.

Pročitajte više