Video - Dino Dvornik pustio vodu iz toaleta i poručio fanovima: Tu sam!

U SKLADU sa svim mogućim očekivanjima i predviđanjima, ovogodišnja dodjela najveće diskografske nagrade u Hrvata, Porina potpuno je protekao u znaku Dine Dvornika, koji je od deset ukupih nominacija, pokupio pet kipića, i to za životno djelo, za najbolji pop album, najbolji cover albuma, najbolji spot i najbolji album. Međutim, apsolutno najdirljiviji trenutak bio je onaj kada je Danijela primila Porina koji je Dini posthumno dodijeljen za životno djelo, kada je svojim govorom zahvale mnogim estradnjacima zasuzila oči.

Ella ne prati hrvatsku estradu, ali bi rado bila dio nje

"Želio je da ga pamtimo kao mladog čovjeka, u najboljoj kreativnoj fazi. Nije ni on sebe mogao zamisliti kao starca; nije želio odrasti, želio je biti dječak. Ako je Dino sada tu gore, a ja vjerujem da ja, neka pošalje neki znak", završila je ali i na kraju nasmijala okupljene jer je znak koji je Dino dao bio u obliku puštanja vode na toaletu. "To sam ja smislila. Razmišljala sam koji bi to znak mogao biti, pa sam se sjetila da je Dino puno vremena provodio u kupaoni, a i nekako je bilo simbolično jer svi pamtimo scenu kada se Dino po Porinu popišao", rekla je.

Danijela i Ella složile su se da će im ova sila nagrada služiti samo za popunjavanje polica, a Ella, koja je s humorističnim "hvala svima koji su glasali za moju pjesmu" priznala da hrvatsku estradu i ovu dodjelu privatno uoćpe ne prati. "Ne pratim hrvatsku estradu", kratko nam je komentirala i priznala da, unatoč ogromnoj tremi koju je osjećala, sebe može zamisliti obasjanu svjetlima pozornice. "Užasavam se nastupa pred ogromnom publikom, to mi je bilo najgore kod preuzimanja nagrade. Lupa me ogromna tema. Ipak, pretpostavljam da se čovjek na sve navikne, tako bih se i ja mogla naviknuti na ovakve nastupe", dodala je.

Bareta nisu udobrovoljila ni dva Porina, ni dva Duška Lokina

Osim nagrada uručenih Dvorniku, koje nikoga nisu iznenadile, Porina je obilježio i Neno Belan, koji je kući otišao sa sva četiri kipića za koje je bio nominiran. Struka je suradnju Nene Belana i Massima proglasila najboljom suradnjom, a dirnuti Neno Belan stalno je ponavljao kako mu je iznimno drago da ga je Massimo pozvao da surađuju, dok je Massimo otkrio da se ova suradja čekala čak šesnaest godina. "Ova pjesma se skoro bila zagubila. Ja sam Nenu još prije 16 godina tražio da napiše tu pjesmu".

Dva Porina pokupila su i Majke, i to u kategorijama za najbolje grupe s vokalom i za najbolji rock album godine. Hiperaktivni Bare se ipak, nismo mogli a da ne primijetimo, nakon svečanosti nešto ljutio, a njegov sarkazam i sreća zbog ovjekovječenja Porinom bilo je nemoguće zaobići. Ali scenaristi su si dali truda pa su poslali Duška Lokina i Idu Prester kao njegovog lošeg oponašatelja da Baretu uruče nagradu koju su Majke Vatri i Prljavom kazalištu glatko odnijeli ispred nosa.

Iako se u Biograd ovaj vikend sručila sva sila poznatih, zapravo, mogli bismo reći da su tamo bili svi, što prezenteri, što nominirani, što nagrađeni, glamura baš i nismo vidjeli. Iako smo na crvenom tepihu među silnim uzvanicima uočili nekoliko glamuroznih zvjezdanih pojava, uočili smo i da su naši estradnjaci šetajući istim morali prolaziti kraj toaleta u narodu popularno zvanih čučavcima. Dodjelu su, uz svsrdnu pomoć i asistenciju raznih profila prezentera, vodile perjanice hrvatske državne televizije, Tarik Filipović i Danijela Trbović, a nekolicina njihovih šala koje su upalile nakratko su odvukle pažnju s (pre)insceniranog spektakla bez spektakla.

Popis laureata pogledajte ovdje.

Iz Biograda: Vanda Voloder
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

Video: Tomislav Brđanović

Pročitajte više